TUI Almanya müdürü açıkladı: İspanya 2013'teki başarısını tekrar edecek

TUI Almanya müdürü açıkladı: İspanya 2013'teki başarısını tekrar edecek
TUI Almanya Operasyon Müdürü Oliver Dörschuck, İspanya turizminin 2013 yılında yakaladığı başarıyı 2014 yılında da tekrar edeceğini açıkladı.

 
TurizmGüncel

TUI Almanya Operasyon Müdürü Oliver Dörschuck, İspanya turizmini ve bu yıl şirketin bu ülkeye dönük operasyon planlarını thecorner.eu’ya değerlendirdi. İspanya’nın TUI ve müşterileri için en önemli destinasyon olduğunu belirten Oliver Dörschuck, ancak günümüzde önemli olan şeyin destinasyondan çok otel olduğunu ve bazı otellerin tek başlarına bir destinasyon görevi gördüklerini ifade etti.
 
İspanya’daki tüm destinasyonlara TUI müşterilerinden çok yoğun bir ilgi olduğunu belirten Dörschuck, “Bu da İspanya’nın 2014 yılında da 2013 yılındaki başarısını tekrarlayacağını gösteriyor. Özellikle TUI’nin İspanya’daki en büyük destinasyonu Mayorka’ya çok büyük bir ilgi var. İspanya bizim için anahtar destinasyon olmaya devam edecek” dedi.

İspanya’da yaşanan krizin finansal bir kriz olduğunu ve turizmi ilgilendirmediğini kaydeden Oliver Dörschuck, Alman turisristin bu konuda bir çekincesinin bulunmadığını söyledi. Dörschuck, “Benzer bir durum Yunanistan için de geçerli. Ülkede ciddi bir kriz olmasına rağmen Alman müşterilerden yoğun bir talep var” açıklamasını yaptı.

İspanya’da tüm hedef gruplara hitap eden destinasyonların olduğunu belirten Oliver Dörschuck, ”Öte yandan Almanların İspanya’da iken kendilerini evinde hissetmesi de önemli bir etken. Bu ülkede özgürce hareket ediyorlar  ve spontane bir tatil geçirebiliyorlar” diyerek İspanya planları ile ilgili şu detayları paylaştı:

İspanya’da, spesifik müşterilere yönelik yeni konsept oteller hayata geçirmek istiyoruz. Bu, TUI’nin geleceği için anahtar konumundaki bir konu. Çünkü, artık otelin bizzat kendisi bir destinasyon görevi görüyor. Otelin bulunduğu yer ikinci planda kalıyor. Bu da müşterileri otelimize çekmemize yarıyor. Mesela, Mayorka şu anda TUI’nin en büyük destinasyonu. Biz adada kış turizmini geliştirmek istiyoruz. Peki İspanya bu konuda ne yapabilir? İşte burada da fiyatın önemi ortaya çıkıyor. İspanya’yı rekabetin dışına atacak fiyat politikalarından kaçınmak gerekiyor. Biz, İspanyol otelcilerden, fiyatlarını sezana göre esnetmelerini istiyoruz. 
 


Bu Haber 17.04.2014 - 16:15:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.