TripAdvisor araştırdı: İngilizler daha çok tatile çıkacak, daha az harcayacak

TripAdvisor araştırdı: İngilizler daha çok tatile çıkacak, daha az harcayacak
TripAdvisor tarafından 61 bin kişiyle yapılan TripBarometer Global Report adlı araştırmaya göre İngiltere'de, 2013 yılında yüzde 83 olan tatile çıkma oranı, 2014 yılında yüzde 91'e yükselecek.

 
TurizmGüncel

Yapılan araştırmaya göre, her 10 İngiliz vatandaşından 9'u bu yıl tatile çıkmayı planlıyor. Buna karşın, poundun dolar ve Euro karşısında değer kazanmasına rağmen, İngilizlerin tatil bütçeleri azalıyor. 2013 yılında 5,381 pound olan ortalama tatil bütçesi, yüzde 7 oranında düşerek 5,016 pounda geriledi. Aynı araştırmada, dünya genelinde ortalama tatil harcamalarının ise yüzde 3 oranında artarak 3,686 pounda yükseldiği belirlendi. 

Yapılan araştırma, tatil seçimlerinde fiyatın giderek daha fazla önem kazanmaya başladığını da ortaya koydu. Edinilen verilere göre, tatile çıkmayı planlayan yüze 94'lük kesimin tatil tercihinde en belirleyici etken fiyat. Küresel çapta bu oran yüzde 91. İngilizlerin tatil için tercih ettikleri en popüler 4 destinsyon ise İspanya, Fransa, ABD ve İtalya.
 
2014 yılında daha fazla insanın ülke dışına seyahat planladığını belirten TripAdvisor - Business Başkanı Marc Charron, "Küresel çapta seyahatçiler bir yandan tatil bütçelerini arttırırken, bir yandan da sıkı pazarlık ediyorlar. Öte taraftan, özel teklifler, hayranlık uyandıran davranışlar, olağanüstü servis vb etkenler de müşterinin aklını çelmeye devam ediyor" dedi.




Bu Haber 24.04.2014 - 11:46:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.