Travel Turkey İzmir 10. kez kapılarını açtı, işte açılış konuşmaları

Travel Turkey İzmir 10. kez kapılarını açtı, işte açılış konuşmaları
Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın da katıldığı törenle 10’uncu kez kapılarını açtı. Açılışta yapılan konuşmalarda, Türkiye turizminin içinde geçtiği sürece ilişkin değerlendirmeler öne çıktı.

Travel Turkey İzmir 10. kez kapılarını açtı, işte açılış konuşmaları
Travel Turkey İzmir 10. kez kapılarını açtı, işte açılış konuşmaları
Travel Turkey İzmir 10. kez kapılarını açtı, işte açılış konuşmaları
Travel Turkey İzmir 10. kez kapılarını açtı, işte açılış konuşmaları

Savaş Daş – TurizmGüncel - İzmir

Açılış toplantısında konuşan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Travel Turkey'nin her geçen yıl büyüdüğüne dikkat çekti. Turizmde 2016 yılının kötü geçtiğini ve 2017 yılından da pek umut olmadığını kaydeden Demirtaş, konuşmasında şunları söyledi:

EKREM DEMİRTAŞ: 2017 YILINDAN DA UMUT YOK



''Doğu Akdeniz'deki tüm ülkelerin kaderi birleşik. Batılı ülkelerin yaptığı 'Türkiye'ye gitmeyin' çağrıları sadece bize zarar vermiyor, kendi ayaklarına da kurşun sıkıyorlar. Türkiye yerine başka ülkelere giden kruvaziyer gemileri, Türkiye'deki kadar para kazanamıyor. Türkiye riskli dediğinizde Yunanistan da zarar görüyor. Bizde ise THY 30 uçağı yere indirdi.

Herkes aklını başına alsın. Suriye'deki savaş 2011 yılında başladı hala devam ediyor. PKK ile 40, IŞİD ile 4 yıldır savaş devam ediyor. Dünyanın değişik ülkelerindeki terör saldırısında yüzlerce kişi öldü. Terör örgütleri tükenmez. El ele verip moral bozmadan devam etmek zorundayız. Kitle turizminde sıkıntı varsa turizmin başka alanlarına yönelmeliyiz. İç pazarı hareketlendirmeliyiz. Bizde olanak tükenmez.''

BAŞARAN ULUSOY: BİZİ KAŞIMAYIN, OKŞAYIN!



Konuşmasında İzmir'in öneminden bahseden TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın hem fuarı hem de erken rezervasyon açılışına katılmasının bakanlığın turizme verdiği desteğin bir göstergesi olduğunu söyledi.

''Bizi kaşımayın, okşayın'' diyen Başaran Ulusoy, ‘’Türkiye, 16.5 milyon insanın yurt içine ve yurt dışına seyahat ettiği bir ülke. Yurt dışında Türkiye algısını değiştirmeye çalışıyoruz. Partnerlerimize, 'Türkiye kaybederse siz de kaybedersiniz' diyoruz'' ifadelerini kullandı. Ulusoy, konuşmasının devamında şunları söyledi:

''İç turizm Türkiye'nin emniyet subabı. Resmi erken rezervasyon kampanyasını bugün başlatıyoruz. Bugün 5.5 milyon insanımız erken rezervasyon olanaklarından faydalanmaktadır. 2 bin metrekare ile başladığımız fuar alanı, 36 ülkenin katıldığı 16 bin metrekarelik bir fuar alanına dönüştü.

İlleri temsilen gelen belediye başkanları ve valilere teşekkür ediyorum. Biz de her ilde toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılarda valilerimiz, belediye başkanlarımız bize destek veriyor.''

AZİZ KOCAOĞLU: TURİZM VE HİZMET SEKTÖRÜNDE SIÇRAMA YAPMALIYIZ



Toplantıda konuşan Aziz Kocaoğlu ise şu noktaların altını çizdi:

‘’Fuarda partner ilimiz Mersin. Uluslararası destinasyon partnerimiz ise Ürdün'ün Akabe kenti. Burası UNESCO Dünya Kültür Mirası korumasındaki bir kent.

Geçen yıl fuara 1.008 kişi katılmıştı. Bu sene tam 1.179 katılımcı var. Yani fuarımız yüzde 7 civarında büyümüş durumda. Şu anda merkezde iki fuar bir de kongre etkinliği var.
İzmir aklı ve bilimi kullanarak stratejik yol haritasını belirlemiş bir kenttir. İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, kentin yerelden kalkınması için yaptığımız çalışma ve tespitlere göre, İzmir sanayi, lojistik, tarım, liman hizmetlerini başarıyla yapabilen bir kent. Ama İzmir'in sıçrayacağı iki sektör var: Hizmet sektörü ve turizm. İBB, bu alana dönük çalışmalar yapmaya devam ediyor.
Biz turizmi çeşitlendirmek zorundayız. Dünyaya açık, hoşgörülü, demokrat, kendi yaşam biçimini oluşturmuş ve geliştirmiş bir kent olmak İzmir'e çok yakışmaktadır. Biz de bu eksende çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İzmir turizm ve hizmet sektörünün gelişmesi için, yatırımdan çok planlama faaliyetlerinin merkezi hükümetle birlikte yapılması gerekmektedir. Bunlardan en önemlisi, 7 bin dönümlük İnciraltı bölgesinde sağlık planlamasının yapılması. Buraya, termal oteller ve tıp hastaneleri yapılırsa, İzmir o zaman Türkiye'nin ve bölgenin en iyi merkezlerinden biri haline gelecektir.

‘HÜKÜMET VE BAKANLIK İZMİR’E DESTEK OLMALI’

İzmir ayağa kalkmış, her sene Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyen ve vergi ödeme yönünde Türkiye ortalamasının yüzde 60 üzerinde olan bir kent. Bu kente merkezi hükümetten, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan planlama yardımı istiyoruz. Bir günlerini ayırıp İzmir'e gelmelerini, yaptığımız şeyleri ve ihtiyacımız olan şeyleri görmelerini istiyoruz.

NABİ AVCI: ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA ESKİ KONUMUMUZU AŞACAĞIMIZA İNANCIMIZ TAM



Toplantıda bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ise, konuşmasına 2007 yılında 7 ülkeyle başlayan fuarın, bugün 31 ülkenin katılımıyla yapıldığını söyleyerek başladı. ‘’Fuar, sahip olduğu turizm değerleriyle yurt içi ve yurt dışı misafirin önde gelen destinasyonu olan İzmir'in daha fazla bilinmesine ve tanınmasına imkan sağlıyor.’’ diyen Avcı, ‘’Sürekli gelişen ivmeyle büyüyen fuar, İzmir'in, turizm yatırımcılara tanıtılmasına da olanak sağlamıştır.'' ifadelerini kullandı. Avcı, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:

‘’2016 yılında dünyada yaşanan negatif olaylar Türkiye turizmini de etkiledi. Ancak turizm değerlerimiz ve altyapımız ile krizi yönetmede başarılı olan turizm sektörü sayesinde, sektörümüzün önümüzdeki yıllarda eski konumunu yakalayacağını hatta aşacağına dair inancımız tam.

Travel Turkey İzmir Fuarı'nı, dünyada gelişen turizmin masaya yatırıldığı bir organizasyon olarak görüyoruz. İç turizmi geliştirmeyi amaçladığımız erken rezervasyon lansmanının fuar kapsamında yapılması da son derece anlamlı.

Travel Turkey İzmir, sağlık turizmi özel bölümünde bu alanda çalışan kurumları da bir araya getiriyor. Benzer etkinlikler, önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecek.’’



Bu Haber 08.12.2016 - 12:17:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.