Toptancılar ve besiciler zam için piyasaya et vermiyor

Toptancılar ve besiciler zam için piyasaya et vermiyor
ET ve Süt Kurumu’nda et bulunamadığı gündeme gelirken, sektör temsilcileri piyasada hayvan sayısında sıkıntı yaşanmadığını, ancak besici ve toptancının et satışını yavaşlattığını iddia etti. Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, “Kurban bayramı gelmeden et ve hayvan ithalatının önü açılmak isteniyor” dedi.

 
Ramazan ayıyla birlikte birçok gıda ürününde zam yarışı başladı. Tarım ürünlerinde kuraklık ve don olayları sonrası gıda ürünleri zamlı fiyatlarla raflardaki yerini aldı. Ancak her yıl olduğu gibi en büyük tartışma et ürünlerinde yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Et ve Süt Kurumu’nda et bulunamadığı gündeme gelirken, sektör temsilcileri piyasada hayvan sayısı konusunda en ufak bir sıkıntı yaşanmadığını belirtti. Ancak besicilerin ve toptancıların piyasaya et satışını yavaşlattığını iddia eden sektör temsilcileri, bu şekilde besicilerin zamlı fiyattan et satmaya çalıştıklarını, toptancıların ise ithalatın önünü açmaya amaçladıklarını ileri sürdü. Et arzında herhangi bir problem olmadığını ifade eden Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, “Büyük et toptancıların piyasadan mal topluyor. Kurban Bayramı gelmeden et ve hayvan ithalatının önü açılmak isteniyor. Piyasada et bulunamayınca fiyatlar artıyor. Bu şekilde Tarım Bakanlığı baskı altına alınmaya çalışılıyor. Eğer böyle devam ederse bakanlık et ve hayvan ithalatına onay vermek zorunda kalabilir” dedi.
 

ET VE SÜT KURUMU MAĞAZALARINDA RAMAZAN ÖNCESİ 'ET KRİZİ'
  
Türkiye’de yeterli hayvanın olduğunu söyleyen Yetkin, “Et lobilerinin oyunu var. Çıkar çevreleri fiyatları manipule ediyor” dedi. Piyasada et üretimini çoğaltıcı şekilde değil, bekletecek şekilde
hareketler yapıldığının altını çizen Ulusal Et Konseyi Başkanı Mustafa Bılıkçı, “Et Süt Kurumu’na çok talep geliyor. Böylelikle Et Süt Kurumu devre dışı kalıyor. Piyasayı durağanlaştırıyorlar. Bu işin sorumlusu toptancılardan ziyade besiciler. Fiyatı arttırmak istiyorlar" dedi. (Hürriyet.com.tr)


Bu Haber 02.07.2014 - 11:42:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.