THY'ye yarım milyonluk tazminat davası

THY'ye yarım milyonluk tazminat davası
Türk Hava Yolları’nın Libya ofisinde 26 Aralık 2013’de gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden Muhasebe Şefi Uğur Tezcan’ın babası Feridun Tezcan THY’ye 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.


Birgün Gazetesi'nde yer alan habere göre, THY'nin demir çubuklarla öldürüldüğünü açıkladığı Uğer Tezcan'ın, ateşli silahla öldürüldüğü ortaya çıktı. Söz konusu gelişme, Libya makamlarının hazırladığı ölüm belgesine ulaşılmasının ardından anlaşıldı.

‘THY KUSURLU’

Feridun Tezcan’ın avukatı Hüseyin Ufuk Konbak, THY’ye gerekli ve yeterli güvenlik önlemi almadığı gerekçesiyle davanın açıldığını belirtti. Konbak, “Uğur Tezcan’ın çalıştığı iş yerinin Libya’daki ofisinin, bulunduğu 16’ıncı katta güvenlik görevlisi, alarm butonu ve kameranın olmadığı, dolayısıyla davalı şirketin yurt dışında çalışma ortamında gerekli ve yeterli güvenlik önlemini almadığı için olayın meydana gelmesinde tamamen kusurlu olduğunu belirttik” dedi. Konbak, Nadide Nur Duman’ın ağır yaralandığı saldırı sonrası Türkiye’ye getirildiğinde alınan ifadesinde kendilerini saldırıdan bir gün sonra bulduklarını belirttiğini ifade ederek, “Yani Uğur Tezcan saldırı akabinde kurtarılabilecekken olaya geç müdahale edilmesi sonucunda kan kaybından vefat etmiştir. Kısacası, olayda silah kullanıldığı halde bu durum ne basına yansıtılmış ne de Nadide Nur Duman tarafından yetkililere bildirilmiştir” dedi.


Bu Haber 25.02.2015 - 10:29:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.