THY'den İzmir'e müjdeli haber

THY'den İzmir'e müjdeli haber
THY Genel Müdürü temel Kotil, 2016 yılının yaz aylarından itibaren İzmir'den Avrupa'nın üç kentine direkt uçuş başlatacaklarını açıkladı.


İzmir'in önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Temel Kotil, bu kentten Avrupa'nın 3 şehrine direkt uçuş başlatacaklarını açıkladı. Yenia Asır gazetesinden Kadir Kemaloğlu'nun haberine göre Kotil, İzmir'in yeni aktarma merkezi olacağını da kaydetti.

İZMİR'E İLGİ BÜYÜK

İzmir Ticaret Odası'nın Ağustos ayı olağan Meclis toplantısına konuk olan THY Genel Müdürü Temel Kotil, İzmir iş dünyasının yıllardır beklediği müjdeyi verdi. İzmir'den THY'nin direkt uçuş yapması konusunda Başkan Ekrem Demirtaş ve üyelerin ısrarlı soruları karşısında İzmir'e sıra geldiğini belirten Kotil, "Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları doldu. Artık yükü kaldırmıyor. Sadece Atatürk Havalimanı'ndan günde 600 iniş kalkış yapılıyor. Bu nedenle İzmir'e sıra geldi" dedi.

ALMANYA, FRANSA VE İTALYA

Sun Ekspres'in bu eksiği kapatmaya çalıştığını kaydeden Kotil, "Sun Express bizim alt şirketimiz. Avrupa'da birçok noktaya uçuyor. Onu tamamlatıcı seferler koymak istiyoruz. İzmir yurtdışından çok yolcu alıyor. Şu anda Avrupa'dan da birçok havayolu da uçuyor. İzmir'de büyük bir potansiyel var, bunun farkındayız. Bizim için en önemli pazarlar Almanya, Fransa ve İtalya oluyor. Buradan onları başlatmayı düşünüyoruz. 2016'nın yaz döneminde seferler başlar, o da Nisan ayı olur. Biz İzmir için gerçekten çok ciddi çalışıyoruz. Şirket olarak projeler yapıyoruz. İstanbul'a Hub yapalım diyorduk; bitirdik onları. Şimdi sıra İzmir'e geldi. İzmir gerçekten önemli bir şehir. Diğer havayolları tarafından bu kadar ilgi görmesi bizim de dikkatimizi çekiyor" dedi.

YABANCI HASTALARIN TÜRKİYE'YE GETİRİLME PROJESİ VAR

Sağlık turizmine de büyük önem verdiklerini kaydeden Kotil şunları söyledi: "Bu konuda dersimizi iyi çalışıyoruz. Yabancı hastaların Türkiye'ye getirilme projesi var. Bakanlığın projesinde gelen bilet fiyatlarının bir kısmını sübvanse ediliyor. Bunu sadece THY'ye değil tüm havayollarına yapıyor. Biz ise yıllardır sağlık turizminde çalışıyoruz. Sağlık turizmin merkezinde hastaneler ve doktorlar yer alıyor. Türkiye'deki sağlık tesisleri doktorlarıyla marka zaten. Biz ne yapıyoruz? Hastanın gelmesinde problem olabilir, olmayabilir, onlara bir paket sunuyoruz. Onlardan servis ücreti almıyoruz, bilet değişim ücreti almıyoruz, özel yemek sağlayabiliyoruz. Bunu sağlık kuruluşlarıyla tek tek yapıyoruz. Onun için ben İzmir'deki sağlık kuruluşlarını, sağlık turizmi yetkililerini İstanbul'a davet ediyorum"

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise, "THY'nin desteğiyle İzmir bir dünya kenti olacaktır. Daha çok yatırımcı gelecek kruvaziyer, kongre, sağlık turizmi gibi turizmin her çeşidi gelişecektir. Ama direkt uçuşlar olmazsa olmaz. Özetle biz Türkiye'nin ikinci Hub (aktarma) merkezi olmasını istiyoruz" dedi.


Bu Haber 27.08.2015 - 10:15:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.