THY uçağında yolcu krizi: Koltuğu kırıp yolculara saldırdı, uçak geri döndü

THY uçağında yolcu krizi: Koltuğu kırıp yolculara saldırdı, uçak geri döndü
Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Kilimanjaro seferini yapan uçağı, sorunlu bir yolcu nedeniyle Atatürk Havalimanı'na geri döndü. Slovenyalı yolcunun diğer yolculara saldırdığı, koltuk kenarını ve kumandayı kırdığı belitildi.


İstnbul-Kalimanjaro seferini yapan TK0673 sefer sayılı THY uçağı, Mısır hava sahası üzerindeyken olay çıkaran bir yolcu nedeniyle Atatürk Havalimanı'na geri dönmek zorunda kaldı. THY'nin, koltuğun yan tarafını ve kumandasını kıran yolcudan tazminat talebinde bulunacağı açıklandı.

Bugün konuyla ilgili THY’den şu açıklama geldi:

“Kontrolsüz davranan Anton Cestnik isminde bir yolcu sebebi ile uçağın kaptan pilotu Antalya’ya divert kararı almış daha sonra uçak ağırlığından (iniş için uygun şartların oluşmaması) dolayı divert yönü Atatürk Havalimanı olarak planlanmıştır. Eşi Klavdija Cestnik ile seyahat eden yolcunun önündeki yolcuları hedef alarak koltuğu ayaklarıyla tekmelediği, uçağın kumandasını ve koltuğun yan kısımlarını kırmıştır. Yolcu kabın ekibi tarafından sakinleştirilmeye çalışılmış fakat yolcu kabin ekibini ve yolcuları darp etmeye devam etmiştir. Yanındaki eşi ile de tartışan yolcuya kelepçe prosedürü uygulanmış ancak bilek kelepçesini de kırmıştır. Yolcu hiçbir şekilde kontrol altına alınamayınca diğer yolcular bu şekilde sefere devam etmek istemediklerini belirtmişlerdir. Seferimiz, İstanbul’a indikten sonra ucak emniyet (Türk Hava Yollları Görevlileri) yetkililerince karşılanmış olup kural dışı yolcu polis tarafından emniyete götürülmüştür. Rezarvasyon olarak Münih üzerinden İstanbul istasyona; buradan da Mombasa (Kenya) seyahatleri bulunan iki yolcu için divert sonrası  INAD ( kabul edilemez) yolcu prosedürü uygulanmış ve iki yolcu bu sabah TK 1629 sefer numaralı uçak ile Münih’e gönderilmiştir.”


Bu Haber 13.01.2017 - 14:24:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.