THY genel kurulu sona erdi: Haziranda çift haneli büyümeye geçeceğiz

THY genel kurulu sona erdi: Haziranda çift haneli büyümeye geçeceğiz
Türk Hava Yolları'nın, daha önce 2 kez ertelenen genel kurulu dün gerçekleştirildi.



Faaliyet raporunun okunması ile başlayan genel kurulda denetçi raporları ve finansal tablolar oylamaya sunuldu. AirportHaber'de yer alan habere göre, soru ve cevap bölümünde hissedarların sorularını cevaplayan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve Divan Başkanı İlker Aycı, 2016 yılında yaşanan mükemmel fırtınanın izlerini silmeye başladıklarını, 2017 yılından itibaren tek haneli yükselişin haziran ve temmuz aylarında çift haneye ulaşmasını beklediklerini söyledi.

'YERDE UÇAĞIMIZ YOK'

Kış ayları boyunca 40'a yakın uçağını yere indirmek zorunda kalan THY'nin bugün itibarıyla hiçbir uçağının yerde olmadığının altını çizen Aycı; ''Kış boyunca bu uçakları yerde tutarak mali yükünü hafiflettik, yerdeyken de bakımlarını ve koltuk yenilemelerini yaptık'' dedi.

'EUROLEAGUE EN BAŞARILI SPONSORLUĞUMUZ'

Euroleague sponsorluğu ile ilgili soruyu da cevaplayan Aycı, THY'nin bugüne kadarki en başarılı sponsorluğu olarak nitelendirdiği Euroleague'nin THY'ye katkısının parayla kıyaslanamayacağını ve Euroleague deyince ilk akla gelenin bir anket sonucunda yüzde 97 ile THY olduğunu söyledi. Aycı, yine ankete katılanlarının yüzde 60'ının sponsorluğun THY'ye olumlu katkılarının olacağını söylediğini ifade etti.

'ELEKTRONİK YASAĞI AVRUPA'YA YAYILABİLİR'

Elektronik yasağı sorusuna da cevap veren Aycı; çok hızlı reaksiyon verdiklerini belirterek, şirketlere karşı ayrımcılık getiren bu yasağın terör ve güvenlik gerekçe gösterilerek uygulamaya konulduğunu hatırlattı. Yasağın Avrupa'ya yayılma sürecinin ertelenmiş olsa da tamamen iptal edilmediğini söyleyen Aycı, yasağın Avrupa'ya yayılması olasılığına da dikkat çekti ve konuya ilişkin IATA ve Star Alliance ile ortak hareket ettiklerini belirtti.

BİLAL EKŞİ VE ORHAN BİRDAL YÖNETİM KURULUNDA

Soru cevap bölümünde sonra geçen yıl aralık ayında istifa eden Temel Kotil'in yerine gelen Bilal Ekşi'nin yönetim kurulu üyeliği oy birliği ile kabul edilirken, 15 yıl boyunca THY yönetim kurulu üyeliği yapan Mehmet Büyükekşi'nin yerine Ulaştırma Bakanlığı müsteşar yardımcısı Orhan Birdal getirildi.




Bu Haber 10.06.2017 - 10:51:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.