THY 2 günlük bilançoyu açıkladı: 638 iptal, 72 divert, 13 bin konaklama...

THY 2 günlük bilançoyu açıkladı: 638 iptal, 72 divert, 13 bin konaklama...
Türk Hava Yolları, İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle 638 seferini iptal ettiğini ve 13 bine yakın yolcuyu otellere aldığını duyurdu.

 
Türk Hava Yolları (THY) kar yağışının etkili olduğu 2 günün bilançosunu açıkladı. THY, İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle toplam 638 seferini iptal ettiğini, 13 bine yakın yolcuyu otellere aldığını, 26 bin de kumanya dağıtıldığını bildirdi. 
 
THY tarafından yapılan açıklamada, yolcuların seyahat için yola çıkmadan önce THY'nin sitesinden ve çağrı merkezinden uçuşuyla ilgili bilgi alması gerektiği hatırlatıldı.

THY GENEL MÜDÜRÜ EKŞİ, YOLCULARDAN ÖZÜR DİLEDİ
 
Resmi twitter adresinden bir açıklama yapan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Gece boyunca DHMİ ve ekiplerimizin yoğun çalışması ile Atatürk Havalimanı’ndan seferler 08.00 lokal itibariyle peyderpey yapılmaya başlanılacaktır. Dün İstanbul’a gelecek 74 uçağımız aşırı kar yağışı sebebiyle 12 ayrı havalimanına divert etmiş olup, 10 bin 271 yolcumuz otellere alınmıştır. Seferlerimizdeki iptaller sebebi ile 5 bin yolcumuz İstanbul’da otellere alınmıştır. İhtiyacı olan yolcularımıza 4 bin battaniye, çocuk bezi, mama ve süt verilmiştir. Gayretimize rağmen üzdüğümüz yolculardan özür dileriz. Sabiha Gökçen ve Ankara'dan iç hat seferleri gidiş-geliş devam etmektedir. Atatürk Havalimanı'na iç hatlardan geliş seferleri yapılmaktadır. Bugün Atatürk Havalimanı'nda 172 çıkış, 209 geliş seferi planlanmıştır. Havalimanı slot kapasitesine göre ilave seferler de planlanacaktır." dedi.



Bu Haber 08.01.2017 - 13:54:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • CEM 10.01.2017 - 10:32

    Olumsuz hava koşulları değil, olumsuz/tecrübesiz/yetersiz/bilgisiz çalışanlar ordusunun maliyeti.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.