tHPI raporu: Temmuzda oda fiyatları en çok Türkiye'de arttı

tHPI raporu: Temmuzda oda fiyatları en çok Türkiye'de arttı
Avrupa'nın en popüler 12 ülkesi üzerinde yapılan araştırmaya göre, oda fiyatları euro bazında yüzde 15 artarken, sterlin bazında yüzde 21 ucuzladı. Fiyatların hem sterlin, hem euro bazında artış gösterdiği Türkiye, Avrupa'da oda fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu.


TurizmGüncel


İngiliz para birimi poundun euro karşısında son sekiz yılın en yüksek değerine ulaşması, oda fiyatlarını da etkiliyor. Trivago Otel Fiyat Endeksi (Trivago Hotel Price Index - tHPI) raporuna göre, Avrupa'daki en popüler 12 ülkede oda fiyatları euro bazında artarken, sterlin bazında ucuzladı. Buna göre, Eurozone bölgesi otel konaklaması için yüzde 15 daha fazla, Sterlin kullanan İngilizler ise yüzde 21 daha az ödüyor.

Euro bazında en büyük fiyat artışının 16 euro ile Türkiye'de gerçekleştiği belirtilen raporda, geçen yılın temmuz ayında 105 euro olan ortalama oda fiyatının bu yılın temmuz ayında 121 euroya yükseldiğine dikkat çekildi. Bir haftalık geceleme açısından bakıldığında ise, bir Eurozone turisti konaklama için Türkiye'de 112 euro daha fazla ödüyor. Türkiye'de oda fiyatları sterlin bazında ise sadece 2 pound arttı.

Trivago raporuna göre, oda fiyatlarında en büyük düşüş ise Kıbrs'ta yaşandı. Buna göre, geçtiğimiz yılın temmuz ayında 104 sterlin olan ortalama oda fiyatı bu yılın aynı ayında 22 sterlin düşerek 82 sterline geriledi. Böylece, bir İngiliz tatilci Kıbrıs'taki bir haftalık konaklama için 154 pound daha az öder duruma geldi. Kıbrıs'taki oda fiyatları euro bazında da düşüş gösterdi. Kıbrıs'ta konaklama yapan bir Eurozone turisti, gecelik 14, haftalık ise 98 euro daha az ödüyor.

Geçen yılın aynı ayı ile karşılaştırıldığında, İngiliz turist ile Eurozone turistinin ödediği oda fiyatı arasında yüzde 12-13 oranında fark olduğu görülüyor.

Sterlinin euro kazarşısında bu kadar değer kazanmasının İngiliz tatilciye büyük avantaj kazandırdığı belirtiliyor. Örneğin, bir İngiliz tatilci için oda fiyatı geçen yılın aynı dönemine kıyasla Fransa'da yüzde 11. İspanya'da ise yüzde 10 daha ucuz.




Bu Haber 27.07.2015 - 12:29:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.