Thomas Cook'un yeni CEO'su; Turizmin geleceği dijitaldeki işbirliğinde saklı

Thomas Cook'un yeni CEO'su; Turizmin geleceği dijitaldeki işbirliğinde saklı
Resort Kongresi’nde konuşan Thomas Cook CEO’su Dr. Peter Fankhauser, “geleceğin turizmi turizmin geleceği” konulu bir konuşma yaptı. Fankhauser, turizm sektörünün gidişatını değerlendirdi.


Eda Özsoy - Turizm Güncel - Antalya

Fankhauser, Antalyalı turizmcilere yönelik şu açıklamaları yaptı;

Seyahat sektörüne 20 yıl önce dahil oldum. Pek çok değişikliği gördüm ve hepsinin üstesinden gelmeyi başardım. Benim gibi biri size turizmin geleceğiyle ilgili ne söyleyebilir. Dünya değişiyor. Bizler de bu değişime ayak uydurmalıyız. Yeni digital dünya, tamamen işbirliğine dayanıyor. Bizler ancak birlikte çalışırsak başarılı oluruz.

TUR OPERATÖRÜ OLMAK YETERLİ OLMUYOR


Teknoloji bizim evrimimizi yönlendirdi ama bu keşiflerin sayısı son 20 yılda arttı. Bugün bir tur operatörü olmak yeterli olmuyor. Digital müşteriler bizi her alanda zorluyor. Bu da çok daha gelişmiş olmayı gerekiyor. Müşteriler yeni digital temas noktaları istiyor. Kalite konusunda da büyük bir şeffaflık var. Digital dönüşüm, müşteri yolculuğunu anlamak ve bilmek anlamına geliyor.

SOSYAL MEDYADA SÖZ SAHİBİ OLMAK ÖNEMLİ


İnternet çok önemli. Her satın alma sürecinin bir parçası online süreçler… Peki araştırma sürecine nasıl değer katabiliriz? Bunun üzerine nasıl bir etki kurabiliriz? Bunun cevabını bulmamız gerekiyor. Online teknolojiler bize pek çok yeni seçenek sunmakta.. Elimizde önemli araçlar var ama gelecek mutlaka digital’de olacak. Sosyal medyada söz sahibi olmak artık çok çok önemli.. Kendi ürünlerimizi kişisel olarak sunmak ve bu görüntüleri ve mesajları ortaya koymak çok önemli. Artık bilgi vermenin yeni yöntemi bu.. Online dünyada insanlar bunaldıkları zaman kendilerini yönlendirecek birilerini istiyorlar. İşte bu noktada bizim güçlü markamızla devreye girmemiz gerekiyor.

MÜŞTERİLER BENZERSİZ VE İYİ İÇERİK BEKLİYORLAR


Video mesela gerçekten bu gelişmenin temel lokomotifi.. Müşteriler artık sizden daha iyi bir gelecek bekliyorlar. Benzersiz içerik ve dönüşüm çok önemli. İyi içeriğin müşterileri ikna etmekte önemli olduğunu görüyoruz. Magaza içi satışlarda da önemli olduğunu görüşoruz. Filmlere bakalım, basit imajlardan görüntülerden daha etkili olduğunu görüyoruz. Destinasyon kampanyalarıyla, otellerin entegre edilmesi önemli.. Otellerle ilgili somut sunumlar yapılması gerekiyor. Artık geneleksel kanalları digitale entegre etmek önemli olacak. Online ve offline mecraları birleşecek.

KENDİ YAPTIĞIMIZ ŞEYİ SATMAMIZ GEREKİYOR


Eskiden hep şirket yaklaşımından yola çıkardık. Artık müşteriden başlamamız gerekiyor. Doğru ürünü seçmemiz gerekiyor. Kendi yaptığımız şeyi satmamamız gerekiyor. Kendimiz için değer yaratmak da çok önemli. Biz buna konsept oteller diyoruz. Tatil uçakta değil, otelde yapılıyor. Biz oteller üzerinden yeni markalar inşa ediyoruz. Bu da ortaklarımız için yeni fırsatlar demek… Otelciler artık digital zorluklarla karşı karşıya.. Şeffaflık artıyor ve artık kötü kalite iş yapmıyor. Digital yönetim ve digital olgunluk, kalite yönetiminin müşteri geri bildirimini de öneme almak gerekiyor. Kalite çok şeffaf oldu. Sosyal medyada çok fazla geri bildirim platformları var. Digital dünyadaki işbirliklerini gelin beraber yapalım ve bu alandaki itibarımızı birlikte artıralım. Gelin hep birlikte online itibar yönetimi eğitimine katılın.”




Bu Haber 28.11.2014 - 10:41:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.