Thomas Cook'tan Türkiye'ye iyi haber: Talep toparlanıyor

Thomas Cook'tan Türkiye'ye iyi haber: Talep toparlanıyor
İngiliz tur operatörü Thomas Cook 2017 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.



TurizmGüncel - Dış Haberler

Terörist saldırılar ve siyasi kargaşaya rağmen Türkiye'ye dönük satışlarda toparlanma yaşandığının altı çizilen Thomas Cook'un III. çeyrek finansal raporunda, şirketin yaz sezonuna dönük satışlarında yüzde 11, satış fiyatlarında ise yüzde 1 artış olduğuna dikkat çekildi. Bilançoda, ''Türkiye'deki fiyat-kalite dengesi turistleri yakaladı.'' ifadelerine yer verildi.

YUNANİSTAN TALEBİ YÜZDE 22 ARTTI

İngiliz tatilcinin fiyat-kalite dengesinin cazibesine kapıldığı belirtilen bilançoda, ''İngiliz tatilcinin Yunanistan talebi yüzde 22 artarken, Bulgaristan talebi yüzde 19, Kıbrıs talebi ise yüzde 14 oranında arttı. Ayrıca uzak mesafe destinasyonlara dönük ilgide de önemli büyüme kaydedildi.'' denildi.

III. ÇEYREK GELİRİ 2.2 MİLYAR POUND

Geçen yılın aynı döneminde 64 milyon pound olan vergi öncesi zararını bu dönemde 31 milyon pounda düşüren şirket, toplam gelirlerini ise yüzde 14 artışla 2.2 milyar euroya yükseltti.

Büyük bir rekabetin ve kapasite sorununun yaşandığı İspanya'ya dönük satışlar ise geçen yılki seviyesinde seyretti. İngiltere'de genel yaz satışları yüzde 6 artarken, satış fiyatları geçen yılın aynı seviyesinde kaldı.

''HEDEF ÇOK FAZLA TATİL SATMAK DEĞİL, KARLI ÜRÜN SATMAK''

Bilançoda yer alan Thomas Cook değerlendirmesinde, ''İspanya'da yüksek otel fiyatları, büyük uçak kapasiteleri ve dolayısıyla ortaya çıkan sert rekabet ortamına rağmen buradaki koşulları yönetmeye devam ediyoruz. Odak noktamız, çok fazla tatil satmak yerine, karlılığı yüksek ürünleri satmak. Bu nedenle paket tur fiyatları yüzde 7 artarken, müşteri sayısı yüzde 1 arttı.'' denildi.

KIŞ PROGRAMININ YÜZDE 30'U SATILDI

İngiltere'den 2017-18 kış dönemine dönük satışlarda yüzde 5, fiyatlarda ise yüzde 4 artış kaydedildiği belirtilen bilançoda, şirketin genel kış programının yüzde 30'luk bölümünün ise satıldığı bilgisi paylaşıldı.

Thomas Cook İcra Kurulu Başkanı Peter Fanhauser, şirketin III. çeyrek bilanço sonuçlarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

2018'DE ''KENDİ OTELİNİ SEÇ'' PROGRAMI HAYATA GEÇİYOR

''Müşteriye iyi odaklanmamız, üçüncü çeyrek performansına yansıdı. Grup bünyesindeki tatil ürünlerine olan talep, geçen yıla kıyasla 10 milyon poundluk bir kar artışını beraberinde getirdi. Şu anda 3 yıl öncesine kıyasla yaz sezonunda 1.5 milyon daha fazla müşteriyi tatile götürüyor olmamız, modern paket turlarımız ve uçuşlarımızdaki büyümeyi gösteriyor. 2018 yılında 'Kendi Otelini Seç' pogramını 300 otelde hayata geçirererek yeniliklere devam edeceğiz.''



Bu Haber 27.07.2017 - 14:52:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.