Thomas Cook’tan Türkiye ve Mısır açıklaması

Thomas Cook’tan Türkiye ve Mısır açıklaması
Avrupa’nın en büyük ikinci seyahat grubu Thomas Cook, 2017 yaz sezonuna ilişkin rezervasyon verilerini açıkladı. Açıklamada, Yunanistan’a dönük talepte patlama yaşandığı belirtilirken, Türkiye ve Mısır’a dönük talep de değerlendirildi…



TurizmGüncel – Dış haberler

Thomas Cook, şu ana dek 2017 yaz programının yüzde 47’sini sattığını ve bu oranın geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 1 ileride olduğunu açıkladı.

REZERVASYONLAR YÜZDE 10 ARTTI

Rezervasyonların, pek çok jeopolitik krizin tatil talebini etkilediği geçen yılki zayıf dönemle kıyaslandığında yüzde 10 oranında arttığını açıklayan grup, bu yıl özellikle Yunanistan olmak üzere Kıbrıs, Bulgaristan, Hırvatistan ve Portekiz gibi küçük Avrupa destinasyonlarına dönük talebin oldukça yüksek olduğunu kaydetti. 
 
TÜRKİYE VE MISIR TOPARLANIYOR

Grup tarafından yapılan açıklamada, son yıllarda yaşanan terör saldırılarından ötürü ciddi kayıplar yaşayan Türkiye ve Mısır'a d rezervasyonlarının ise toparlanma sürecine girdiği ifade edildi.

Thomas cook, rekabetin yoğun olduğu İspanya pazarında ise kar marjı yüksek, kaliteli ürünlere yönelerek satış hacminden çok gelire odaklandıklarını açıkladı.
 
KIŞ PROGRAMININ YÜZDE 90’I SATILDI, TÜRKİYE TALEBİ NEREYE KAYDI?
 
İngiltere’de sadece uçak koltuğu ya da risksiz paket tatil satışları da dahil olmak üzere satışların aynı seviyede ilerlediğinin belirtildiği açıklamada, satış fiyatlarının ise yüzde 3 oranında arttığını ifade edildi. 

Açıklamada, İngiltere’de kış satışlarının yüzde 6 oranında arttığı, satış fiyatlarının ise yüzde 1 oranında düştüğü belirtilirken; 2016-2017 kış programının ise yüzde 90’ının satıldığı ifade edildi.

Cook, Türkiye’ye dönük zayıf talep sonucu, kış satışlarının İspanya ve Kanarya Adaları gibi yakın destinasyonlar ile Dominik Cumhuriyeti’nde kaydığını açıkladı. 
 
YUNANİSTAN KAPASİTESİ YÜZDE 40 ARTTI, TÜRKİYE VE MISIR GERİ DÖNÜYOR

Thomas Cook CEO’su Peter Fankhauser, şirketin ticari faaliyetlerinin beklendiği gibi gittiğini açıklarken, müşterilerin yoğun talebinden dolayı Yunanistan kapasitesini geçen yıla kıyasla bu yıl yüzde 40 oranında artırdıklarını açıkladı ve benzer bir durumun Kıbrıs, Bulgaristan ve Hırvatistan gibi destinasyonlar için de söz konusu olduğunu ifade etti. 
 
Fankhauser, müşterilerin kötü geçen 2016 yılının ardından, daha önce terör saldırıları ve güvenlik kaygıları nedeniyle uzaklaştıkları Türkiye ve Mısır gibi destinasyonlara tekrar dönmeye başladığını gözlemlediklerini kaydetti. 
 
İSPANYA’DA REKABET EN ÜST SEVİYEYE ULAŞTI

Geçen yıl çok güçlü bir büyüme yaşayan İspanya’daki destinasyonlarda rekabetin en üst seviyeye ulaştığını belirten Fankhauser, söz konusu rekabetin en çok da hava yolu şirketlerinde yaşandığını ve bu durumun fiyatlandırmada büyük sorunlara neden olduğunu kaydetti. 
 



Bu Haber 28.03.2017 - 12:12:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.