Thomas Cook Tunus yolcularını hangi ülkelere yönlendirilecek?

Thomas Cook Tunus yolcularını hangi ülkelere yönlendirilecek?
Tur operatörü Thomas Cook, Tunus'ta turistik merkeze yapılan ve çoğu İngiliz 38 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından, 31 Ekim'e kadar bu ülkeye olan tüm operasyonlarını durduruğunu açıkladı. Thomas Cook, alternatif alternatif destinasyon olarak ise tüketicilere Türkiye, Bulgaristan, İspanya ve Portekiz'i öneriyor.


Thomas Cook tarafından yapılan açıklamada, söz konusu kararın İngiliz Dışişleri bakanlığı'nın yaptığı uyarının ardından alındığı belirtilirken, CEO Peter Fankhauser'in ağzından, "Müşterilerimizin güvenliği ve refahı bizim için her şeyin önünde gelir. Bu tip olaylar nadir olarak yaşanmakla birlikte, yaşanan olayda hızla mobilize olan ve gerekli tüm adımları atan ekibimizi kutluyorum." açklaması yapıldı.

Açıklamada, artan talep nedeniyle Thomas Cook'un Türkiye, İspanya, Bulgaristan ve Portekiz kapasitesini arttırdığı kaydedildi.

FNAKHAUSER DALAMAN'A GELDİ

Thomas Cook'un Tunus kapasitesinin bir bölmünü Dalaman Havalimanı'na yönlendireceği belirtiliyor. Konuya ilişkin olarak açıklama yapan GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, olayın ardından Peter Fankhauser'in Dalaman'a geldiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“GETOB olarak üyelerimize uyarılarımızın hemen sonrasında bölge olarak birçok üyemizin ve işletmelerin işbirliği yaptığı saygın tur operatörlerinden olan Thomas Cook’un Grup Ceo’su Sayın Peter Fankhauser geçtiğimiz hafta sonunda bölgemize geldi. Kendisini Dalaman Havalimanı'nda uçakta karşılayarak bölgemiz hakkında bilgilendirmede bulunduk.

UÇAK SAYISI 9'A KADAR ÇIKABİLİR

Görüşmelerimiz neticesinde Fakahauser, Thomas Cook’un Tunus operasyonunu kesin olarak kapattıklarını net bir dille ifade etti. Cumartesi günü itibariyle Tunus’a bağlanan 5 uçağın Dalaman Havalimanına yönlendirileceğini, taleplerin değerlendirilmesi sonucunda uçak sayısının Dokuz’a kadar çıkabileceğini söyledi.

Diğer tur operatörlerinden TUI’ nin de Tunus operasyonunu başka ülkelere kaydıracağını öğrendik. Doğruluğunu araştırıyoruz. Bu durum bölgemizde kısmi doluluk sağlayacaktır. Bizlerin beklentisi farklı ülkelerdeki olumsuz olaylar sonucu değil, kalıcı tercihle bölgemizin rağbet görmesidir.


Bu Haber 15.07.2015 - 12:10:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.