Thomas Cook satış ofislerini kapatmaya devam ediyor

Thomas Cook satış ofislerini kapatmaya devam ediyor
Yeniden yapılandırma süreci çerçevesinde 2013 yılında 200, 2016 yılında ise 28 satış ofisini kapatan Thomas Cook, 39 ofisi daha kapatacak.

 
TurizmGüncel – Dış Haberler
 
Thomas Cook’un perakende satış ağında yaklaşık 5 bin 500 kişi istihdam ediliyor. Şirket, 2013 yılından bu yana sürdürdüğü yeniden yapılanma planı çerçevesinde, daha önce de 239 satış ofisini kapatmıştı. 
 
39 ofisin kapatılmasının, yaklaşık 180 çalışanın işini tehlikeye sokacağı belirtiliyor. Kapatma kararını doğrulayan şirket, bu kararın perakende satış ağı konusunda yaptıkları kapsamlı incelemeler sonunda alındığını açıkladı.

Kapatılan mağazaların bir kısmını, Thomas Cook'un geçtiğimiz aylarda tamamını devraldığı ve kendi ismiyle işletmeye karar verdiği Co-operative mağazaları oluşturuyor. Thomas Cook, 2018 yılının sonuna kadar tüm Co-operative mağazalarını kendi ismi altında toplamayı planlıyor. 

Birleşme gerçekleştiği sırada, Thomas Cook'un 556, Co-Operative'in ise 208 ofisi bulunuyordu. Şu anda, toplam sayı 757'ye düşmüş durumda. 
 
'ÇALIŞANLARI BAŞKA YERLERDE İSTİHDAM ETMEYİ UMUYORUZ'
 
Şirket tarafından yapılan açıklamada, ‘işi tehlikeye girecek 180’in üzerinde personelin büyük kısmının başka alanlarda istihdam edilmesini umdukları’ ifade edildi. 
 
Açıklamanın devamında şu noktaların altı çizildi:
 
"Thomas Cook, perakende ağının etkinliğini optimize etmek için mağaza konumlarını sürekli olarak gözden geçiriyor. Bu incelemelerin sonucu olarak, 39 satış ofisini kapatmaya karar verdik. Kapatma kararı aldığımız ofisler çoğunlukla başka ofislerimizin bulunduğu bölgelerde yer alıyor. 
 
Şirket olarak, perakende ağımızı müşterilerimizin talep ve isteklerine en uygun şekilde organize etmeyi planlıyoruz.''

OFİS SAYISI 719'A İNECEK

Planlama tam olarak hayata geçtiğinde, Thomas Cook’un Birleşik Krallık’ta 719 satış ofisi olacak.

Şirket, 39 satış ofisini kapatırken, Glasgow’da 4’üncü Discovery ofisini açmayı ve 2019 sonunda 25 Discovery ofisine ulaşmayı hedefliyor. 
 
Thomas Cook’un Discovery ofisleri, genellikle müşterilerin yoğun olarak ziyaret ettiği popüler noktalarda bulunuyor. Ofisler, müşterilerin ihtiyaç ve taleplerine göre yeniden dizayn edilirken, konseptte çocuklara özel alanlar ve interaktif videolu tanıtımlar da yer alıyor. 

''SATIŞ OFİSLERİNDEN VAZGEÇMİYORUZ''

Konuya dair bir açıklama yapan Thomas Cook Birleşik Krallık & İrlanda Perakende ve Müşteri Deneyimi Direktörü Kathryn Darbandi, şunları söyledi:
 
‘’Müşterilerimize en iyi deneyimi sunmak için satış ağımızı sürekli inceliyoruz. Online satışlarda güçlü büyüme yakalasak da, seyahatlerini online ortamda planlayan müşterilerimizin 3’te 2’sinin, yüzyüze iletişimi tercih ederek satın alma işlemini ofislerimizde gerçekleştirdiğini biliyoruz. 
 
Yaptığımız değişiklikler, hem müşterilerin en fazla ihtiyacı olan yerlerde bulunmak hem de onlara ailelerine ve arkadaşlarına tavsiye edecekleri bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.''



Bu Haber 17.02.2017 - 14:27:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.