Tez Tour'dan TurizmGüncel'e açıklama: Borçlarımızı ödeyeceğiz

Tez Tour'dan TurizmGüncel'e açıklama: Borçlarımızı ödeyeceğiz
Tez Tour'un ortağı ve CEO'su Alexander Burtin, TurizmGüncel'e özel açıklamalarda bulundu. Şirketin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Burtin, hileli iflas iddialarını reddederek, "Borçlarımızı ödeyeceğiz. İflas ertelemeyi de bu yüzden istedik. Ancak biraz zamana ihtiyacımız var. Alacaklılarımızın biraz sabretmelerini istiyoruz" dedi.



Savaş Daş - TurizmGüncel


TurizmGüncel, sektör kamuoyunun uzun süredir üzerinde konuştuğu Tez Tour'un durumunu, Alkan Group'un iflas ertelemesini ve hileli iflas iddialarını, konunun birinci muhatabıyla konuştu. Tez Tour'un zor bir dönemden geçtiğini belirten şirketin CEO'su Alexander Burtin, son birkaç yılda ciddi kayıplar yaşadıklarını ifade etti. Tez Tour'un varlık satışı ve banka kredisi yoluyla borçlarını ödeyeceğini kaydeden Burtin, bunun için biraz zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi.


RUS HALKI YARIN NE OLACAĞINI BİLMİYOR


Bugün itibariyle Rusya'daki en temel iki sorunun rublenin durumu ve iç politika olduğunu ifade eden Burtin, insanların tatil satın almak istediğini ama yarın ne ile karşı karşıya kalacaklarını bilmediklerini ve çekimser davrandıklarını anlattı. Burtin, Rus halkının özellikle işsiz kalma konusunda ciddi endişeleri olduğunu da sözlerine ekledi.

RUSYA'DA EKONOMİNİN NASIL OLACAĞI PETROL FİYATLARINA BAĞLI

Rusya'daki ekonominin ne zaman düzeleceğinin büyük oranda petrol ve enerji fiyatlarına bağlı olduğunun altını çizen Burtin, "Petrol fiyatlarında düzelme olduğunda, hem ekonomide hem de insanların yarına olan güvenleri anlamında önemli pozitif değişiklikler olacak. Geçen yıl 100 dolar olan petrolün fiyatı, neredeyse yarıya düşmüş durumda. Bu düşüş ekonominin diğer alanlarına ve insanların harcamalarına da aynı oranda yansıdı." değerlendirmesini yaptı.


2015 STRATEJİMİZİ PARA KAYBETMEMEK ÜZERİNE KURDUK


Rusya'nın içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak 2015 için nasıl bir planlama yaptıkları şeklindeki sorumuza ise Burtin, "Geçen yıldan ciddi kayıplarımız var. Ukrayna savaşından dolayı büyük bir kayıp yaşadık. Bu nedenle bu yılı planlarken çok dikkatli adım atıyoruz. Sistemimizi tamamen para kaybetmemek üzerine kuruyoruz. Türkiye kapasitesini ne kadar düşüreceğimize dair şu anda bir oran vermem doğru olmaz. Ancak Rusya'nın iç dinamiklerine baktığımızda yüzde 25 – 30 arasında bir düşüş  olacağını öngörüyoruz." yanıtını verdi.


Alexander Burtin, Tez Tour'un borçları ve hileli iflas iddiaları ile ilgili olarak ise şu açıklamayı yaptı:

ŞU ANDA BORÇLARIMIZI ÖDEYECEK GÜCÜMÜZ YOK

"Hileli iflas söylentilerini kabul etmiyoruz. Tez Tour olarak otelcilere olan borçlarımızı ödemek istiyoruz. İflas erteleme kararını da bu nedenle aldık. Şu anda borçlarımızı ödeyecek gücümüz yok. Birtakım aktiflerimiz var. Onları satarak veya kredi kullanarak otelcilere olan borçlarımızı ödeyeceğiz. Ancak bunların tamamı elbette zaman meselesi."

BİZİ YIPRATMAK İÇİN KAMPANYALAR YAPILIYOR

"Piyasada Tez Tour'u ve Alkan Group'u yıpratmak için kampanyalar düzenleyen bazı şirketler var. “Tez Tour güçsüz, iş yapamaz” söylentileri yayılmaya çalışılıyor. Ancak turizm sektöründeki bütün profesyoneller şunu bilir ki, 20 yılda yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır. Başta Antalya olmak üzere, yurtdışına milyonlarca turist gönderdik ve milyarlarca dolarlık iş hacmi yarattık. Antalya'da yapılan o devasa otellerde de katkımız çok büyük. Bunu tüm turizmciler biliyor. Aynı zamanda bu turizmciler, bizim şu anda yaşadığımız sıkıntının geçici bir sıkıntı olduğunu da biliyor."

BU SÜREÇTEN GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ

Tur operatörlerinin çok cüzi kar marjlarıyla çalışıp büyük riskler aldıklarını söyleyen Burtin, "Bu nedenle en ufak sıkıntılarda bile tur operatörleri ciddi para kayıpları yaşayabiliyor. Bu anlamda biz de kötü geçen dönemler yaşadık. Ancak turizmin ve ticaretin nasıl yapılacağını çok iyi biliyoruz. Bu nedenle yaşadığımız bu süreçten güçlenerek çıkacağız. Biz sektörden biraz sabır bekliyoruz. Sonrasında düzelecek ve turizmcilerin çoğu da bunu biliyor ve bizi destekliyor." dedi.

BU BİR ÇEŞİT ENFORMASYON SAVAŞI

"Bir yıldan bu yana, her hafta 'Tez Tour iflas ediyor' söylentileri piyasada dolaştırılıyor" diyen Aexander  Burtin, "Bu, bir çeşit enformasyon savaşı. Bu dedikoduların nereden geldiğini biz de bilmiyoruz ama bizim açımızdan problem oluşturan söylentiler bunlar. Türkiye pazarındaki Rus orijinli tek tur operatörü biziz. Sanırım bizi yok etmek için bu tip dedikodular yayıyorlar. En azından biz böyle düşünüyoruz. Bu açıklamamla özellikle işaret ettiğim bir grup yok ama neden böyle yapıldığını anlayabilmiş değiliz." açıklamasını yaptı.

Burtin, Türkiye'deki otel fiyatları ile ilgili olarak ise şunları ifade eti:

ÜÇ YILDIR SÖYLÜYORUM...

"Üç yıldan beri şunu söylüyorum: Türkiye'de otel fiyatları çok yükseldi. Otellerde fiyatların yükselmesinin bir nedeni de Türkiye'de girdilerin yüksek olması elbette ama Türkiye şu anda diğer ülkelerle rekabet edemez durumda. Çok daha ucuz destinasyonlar var. Bunun canlı örneği Mısır. Orada üç yıldır devam eden istikrarsızlıktan dolayı Türkiye ciddi anlamda faydalandı. Ancak son yıllarda Mısır'a olan ilgi artıyor ve fiyatları da oldukça iyi durumda."



Bu Haber 29.03.2015 - 13:33:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • yazık 13.05.2015 - 11:34

    Tamamen kilit ve Biblio Globus ismi kölenmesin diye savunma yapiliyor gibi geldi bana. tez tour un binasında şu an Biblio Globus olabilir mi :) alkan bitti demiyelim bence. Adalet her seye son noktayı koymasını bilir adalet kacirilan mal varsa tek tek ortaya cıkaracak ve satışları insallah iptal edecektir. O zaman bu ise bulasanlar kimse onlarda yanacak.

  • turist 20.04.2015 - 07:56

    ağzı olan konuşuyor

  • Bankacı 08.04.2015 - 04:47

    Karalama kampanyası bu şirketin keni kenine ettiğidir. Aralıkta işten çıkarılan personele temmuza FAİZİ EKLENMEMİŞ çek vermek de bu şirkete nasip oldu. Gariban işsizler sağda solda çeklerinin akıbetini araştırıyor...

  • kemal yurt 01.04.2015 - 04:22

    Arkadaşlar adamlar güzelim şirketi malasef 2 yıl içinde bu duruma getirdiler ve hala bakıyorum eski ortaklarına yazan arkdaşlar var,L101vent beyin mirası malesef 2 yıl yetti kenilerine ve yarım yıl içindede malesef bu durumlara düştüler.Şuan Alkan grup ile ilgili olarak hertürlü dava zaten açılmış durumda alacaklılar tarafından (alacak,dolandırıcılık).Sanırım şuan Tez Tourun yeni yüzü Burtin bey,daha önceleri Snigibky ön plandaydı.Birde şirket zaten yıpranmış en kötü duruma düşmüş daha neyin kampnyasından bahsediyor anlamış değilim Burtin bey. Kilit grubu napar bu olaylarla ilgili merak ediyorum hala otelcilere Kıck back lerle borçları silin havasındamı?

  • can 31.03.2015 - 11:57

    Evet,iki yıldan beri zam yapmadı bey efeniler keni personelineTAşınmazları kacırdılar,müşteriden parayı peşin aldı ve otelciyi salladılar.Evet otel fiyatları çok yükseldi

  • Yakinen tanıyan 31.03.2015 - 10:32

    Sn. Burtin bulup bulabileceğiniz en iyi patron, dost, yönetici, ortak ve üstüne üstlük bu şirket için en çok mücadele eden ve iyi niyetli olan adam. Evet şirketi soyup soğana çevirdikleri doğru ama bu kesinlikle Burtin değil. Maalesef L101vent Aydın ve daha sonrada Sinigibski döneminde nasiplenenler oldu hemde hanuduyla götürdüler ama onları Allaha havale etmekten başka hiç bir şans yok. Haaa piyasada bu adamlar ( götürenler) hakkında çok efsane var ama kimse çıkıp bu adam şunları şunları yaptı diyemiyor veya belge koyamıyor ( her nekadar bu belgelerin var olduğunu bilsekte). Sebebi ise götürenler bir şekilde yine oyunun içinde kaldılar. Ama .. Allah vermeye yarın kirli çamışlar ortaya çıksın.. Ozaman seyreyleyin siz.. Bu arada Burtin bey ve ortakları iyi niyetli olmasalardı çoktan firma iflas etmiş ve bu adamlar yok olmuştu. Zor bir dönemden geçiyorlar. Keşke tek başlarına insanların karşısına çıkıp sorunlarını daha net anlatıp bu işi kortarmaya çalışsalardı. Umarım Tez Tour yine ayağa kalkar ve 20 yıldır Türkiye ve dünya turizmine kattıklarını misliyle yine katmaya devam eder. Çok güzel bir şirket ve harika bir kadrosu vardı. Kadrodaki tüm arkadaşlarada yeni profesyonel hayatlarında başarılar.

  • Abdul 31.03.2015 - 09:48

    Ruzgar eken fırtına biçer..

  • turrizmci 30.03.2015 - 04:35

    10 yıldır cok sirketin canını yaktınız, bir cok sirketin batmasına neden oldunuz yaptıgınız kirli ticaretle.etme bulma dunyası , simdi sıra sizde .

  • antalya_türkiye 30.03.2015 - 04:35

    Evet her zaman iyi gitmeye bilir tez tour da bu yıl bazı sıkıntılar yaşamış olabilir fakat bu sektörde türkiyeye 20 yıldır turist kazandırma katkısı göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum inanıyorum ki bu zorlu bir sezondan Aexander Burtin ve Aleksander Sinigibskiy, bey en iyi şekilde kalkacağına inanıyorum.Şuana kadar personeline değer veren ve hak ettiği maaşı veren en iyi şirkettir.20 yıldır çok iyi giden bir şirketi bir ksç ay sıkıntısı oldu diye kimsenin karalama hakkına sahip değildir

  • Misafir 30.03.2015 - 02:05

    Bu sadece bir sirket vakası degil, milli servetin yok olmasidir. Eger bu sadece KAMPANYA olsaydı Cumhuriyet Bassavciligi bu sirket hakkında sorusturma baslatmazdi.

  • oz 30.03.2015 - 12:12

    adamı yedi bitirdiler adamın parasıyla ev üstüne ev araba üstüne araba aldılar adam napsın levo da bıraktı ac kurtlara kaldı

  • kessier 29.03.2015 - 08:27

    Türkiyede üç yıldır otel fiyatları yükseldi mi?? E niye son dört senedir aynı fiyatlarla kontrat yapıyorsunuz ? Nasıl oluyor da keniniz bir önceki yıldan daha fazla paraya paket satıyorsunuz ? Nasıl oluyor da müşteriden paraları nakit tahsil edip sonra da kafanıza göre aksiyon kullanıp bu odaları biz sattık sen de almak zorundasın diye otelcinin kapısına dayanıyorsunuz ? O sözde artan otel fiyatlarını düşürmek için mi otelciye sezon sonunda borçların 25ini silin kalanına bir sonraki yılın Mayıs ayına çek verelim diyorsunuz ? Madem ödeyecektiniz o borçları , yaz ortasında kankalarınıza şirket kurdurup yangından mal kaçırır gibi varlıklarınızı oraya devrettiniz ?? Ekmeğini yediğiniz bir sektörle bu kadar dalga geçilir mi ya ? Utanın biraz..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.