Tez Tour'dan birleşme iddiaları ile ilgili açıklama

Tez Tour'dan birleşme iddiaları ile ilgili açıklama
Rusya pazarının iki büyük oyuncusu Tez Tour ile Biblio Globus'un birleşeceğine dair haberlere, Tez Tour'un Türkiye temsilcisi Alkan Group'tan açıklama geldi. Açıklamada iddalar yalanlanırken, yanlış bilgilendirmenin önlenmesinin amaçlandığı kaydedildi.


Tez Tour tarafından yapılan açıklama şöyle:

'Alkan Grup Turizm İşletmeleri A.Ş (TEZTOUR) aleyhine çeşitli basın yayın araçları vasıtasıyla yayınlanmış olan haberlere ilişkin kamuoyu açıklaması:

Tez Tour 20 yıldır seyahat sektöründe faaliyet gösteren ve sektörün saygın şirketlerinden biridir.

Hürriyet Gazetesi başta olmak üzere bir kısım basın ve yayın kuruluşlarınca 21.08.2014 tarihinde şirketimiz hakkında yer verilen birleşme veya satılma haberlerine ilişkin olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu hâsıl olmuştur.

Hürriyet Gazetesi’nde 21.08.2014 tarihinde yer verilen haberde şirketimizin Rusya tur operatörü Biblio Globus şirketi ile birleşme kararı aldığı iddia edilmiş ve bir kısım kişilerin açıklamalarına atıfta bulunularak şirketimiz hakkında asılsız beyanlara yer verilmiştir. Bu haber farklı mecralarda daha da çarpıtılmış ve şirketimizin adı geçen tur operatörü tarafından satın alındığı iddiası ile lanse edilmiştir.

Şirketimiz hakkında yapılan bu ve benzeri haberlerin gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Gerçekleri yansıtmayan bu haber ile kamuoyunu yanıltıcı bir izlenim yaratılmaktadır.

Haberin doğrudan muhatabı olan şirketimizden haberin gerçeğe uygunluğu konusunda hiçbir bilgi almadan, tek taraflı olarak ve adeta sunulan hazır metni yayınlamaktan ibaret olan bu yayınlar, basın yayın ilkelerini açıkça ihlal ettiği gibi, bu yönde bir araştırma ve incelemeye gerek görmeyerek bu şekilde haber yapılmasını, gazetecilik etiği ve ilkeleri ile bağdaştırmak mümkün değildir. Söz konusu haberin hazırlanışındaki yaklaşımın değerlendirmesini kamuoyu takdirine bırakıyoruz.

Her türlü yanlış bilgilendirme ve yönlendirmenin önlenmesini teminen kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

 


Bu Haber 21.08.2014 - 19:19:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turizmci 28.08.2014 - 10:56

    Tez Tour Antalya olarak yalanlıyorsunuz, Tez Tour Moskova ile birleştiler demek ki :)

  • Garson 23.08.2014 - 06:14

    Türkçe Öğretmeni Tez Tur çalışanı...bari o kadar da belli etmesen yahu...sahi egede yine yüzbinler getireceğiz diyen bir dolaşanınız var...onu biraz susturverseniz gari:))))))

  • Turizm Gönüllüsü 23.08.2014 - 05:17

    Acaba m.t.s incomingope ortağı ne düşünüyor? KuşadasındaMarmaris de Lemar ile birlikte idi şimdi dizini mi dövüyor? Operatörleri 2015 de terk edebilir de

  • Otelci 22.08.2014 - 02:01

    Sn.Turkce Ogretmenım keske miraz matematik kitabınıda okusaydınız sirket bu hale gelmezdi . Virgul , nokta derken koca sirketin dustugu hale bak. Saygılar

  • Turizm Emekçisi 22.08.2014 - 01:11

    Türkçe Öğretmeni arkadaşım, Dilimiz sadece harf ve kelimelerden oluşmaz, bir de bu dili özel yapan bazı sanatlar vardır.Misal KİNAYE SANATI.Burda ne anlama geldiğini açıklayacak kadar zamanım yok, malum öğle yemeği vakti, boşları toplamam lazım))

  • Meraklı Turizmci 22.08.2014 - 11:01

    Bu tekliften L101vent Aydına ne kadar payı olacak ? Mahkemeler devam ediyor.Kilit ailesi dini değerleriyle hak, hukuk yemeler.

  • Otelci 22.08.2014 - 10:21

    Açıklamanın özeti, Biblo Globusla birleşme söz konusu değil, Doğru Bilgi, Kilit ailesi 250Milyon USD karşılığında 51i istiyor. Bizde görüşmeleri sürdürüyoruz.

  • Türkçe Öğretmeni 22.08.2014 - 09:34

    Samet Bey, Türkçe bilen birilerinden söz açılmışken sizin Türkçe bilginize de bir el atalım. Yukarıdaki cümlede Şirkette küçük harf ile yazılırken, turkce büyük harf ile yazılmalıdır. Soru eki olan mu ayrı yazılır. Noktadan sonra bir boşluk bırakılarak yeni cümleye başlanır. Son kelimeden sonra boşluk bırakılmadan noktalama işareti kullanılır. Noktadan sonraki cümleye büyük harf ile başlanır. Bilginize...

  • Samet Aydemir 21.08.2014 - 08:26

    Yahu bu Şirkete turkce bilen birileri yokmu ? Ne dediginiz anlasılmıyor.Yanlıs bilgilenirme ne demek ? Dogrusunu acıkla . haberin gerçeğe uygunluğu konusunda gazetecilik etiği ve ilkeleri ile bağdaştırmak mümkün değildir. Ne demek ?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.