Tez Tour ile Biblio Globus birleşiyor mu Rusya'da dengeleri değiştirecek hamle

Tez Tour ile Biblio Globus birleşiyor mu Rusya'da dengeleri değiştirecek hamle
Peş peşe tur operatörü iflasları ile gündeme gelen Rusya pazarında, sektörü yakından ilgilendiren bir haber daha geldi. Hürriyet.com.tr'den Selim Uzun'un haberine göre, ülkenin iki büyük tur operatörü Tez Tour ile Biblio Globus birleşme kararı aldı.


Antalya'da 19 yıl önce Türk ve Rus ortaklığı ile kurulan Tez Tour ile son dönemdeki başarılı çalışmaları ile sektör liderlerini zorlayan Rus tur operatörü Biblio Globus’un birleşme kararı aldığı iddiası turizm sektörüne bomba gibi düştü.

GÖRÜŞME DOĞRULANDI

İki şirketin birleşme sürecinin başladığı, şirket ortaklarının prensip anlaşmasını tamamladığı, süreçle ilgili sadece teknik detayların görüşüldüğü belirtilirken, Biblio Globus Türkiye Genel Müdürü Sezgin Özer iki şirket arasındaki dirsek temasını doğruladı.

 AÇIKLAMA YAPACAĞIZ

Birleşme konusunda görüşmeler devam ediyor” diyen Özer, “Henüz sonuçlanan bir şey yok. Zaten alınan bir karar olduğunda bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Birleşmenin sektöre etkileri konusunda şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz” dedi. Tez Tour Genel Müdür Yardımcısı Ferhan Yılmaz ise birleşme süreci ile ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

UCUZ TATİL

Biblio Globus, dünyanın 30 farklı destinasyonuna yılda 1 milyon 350 bin yolcu taşıyor. Şirketin öne çıkan özelliği ise Rusya’daki satışlarda farklı bir yöntem izlemesi ve diğer tur operatörlerine göre yüzde 30 daha ucuza tatil olanağı sağlaması. Globus, müşterilerine ‘Türk tur operatörleri yıllarca size pahalı fiyattan tatil sattılar’ sloganıyla yaklaşıyor.

1 MİLYON TURİST

Başta Rusya olmak üzere Ukrayna, Belarus gibi çevre ülkelerden yılda 1 milyona yakın turisti Türkiye’ye getiren en önemli tur operatörlerinden Tez Tour ise 19 yıl önce Türk ve Rus şirketi olarak kuruldu. Tez Tour bugün uluslararası şirket olarak 27 ülkede faaliyet gösteriyor.

BAŞARI ARTIYOR

Yılda yaklaşık yüzde 30 oranında büyümekte olan Doğu Avrupa ve BDT pazarında, hızlı ve istikrarlı bir gelişim sergileyen Tez Tour,  2010 yılında Türkiye’de turizm faaliyeti yürüten firmalar arasında, “Ağırlanan Müşteri Sayısı” bazında yapılan sıralamada TUI’nin ve Thomas Cook’un ardından 3. sırada, Doğu Avrupa ve BDT pazarında ise 1. sırada yer aldı. (Kaynak)


Bu Haber 21.08.2014 - 12:15:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • misafir 11.09.2014 - 02:19

    Biblio Tezi alamaz. Alırsa Tez Biblioyu alır.Kapital belli...Herkes laf ustune laf. Otelciler dahil.Borcu var da var. Kimin yok? Küçük köşelerde arkadan dedikodu yapıp da aman Tez lokomotiftir bu sektorde Tez olmazsa olmaz... diyen paşalar, gazete köşelerinde aslan kaplan kesilip ödeyin lan borcunuzu naraları atıyor..Vay cesur yürekler...

  • sektörden 09.09.2014 - 07:52

    Tez Tour calışanı olarak lafa değil faliyete bakarız diyor ve boş dedikoduları boş gezenler yapar dikkate almayada gerek yok diyorum

  • Kim Alev almış 25.08.2014 - 11:43

    Her dedikoduda yarası olan herkes coşuyorda cosuyor.Bu yorumları kimlerin yazdığı ,yazdırdığı yorumcuların usluplarından belli değilmi?? Hepimiz gaza gelip buna çanak tutuyoruz.Biraz el insaf. Bunları konuşacağımıza satışların neden kötü gittiğine kafa yoralım.Şirket çalışanlarına sataşan arkadaşlar kişisel kininizi,kuyruk acınızı bu plat102orma taşımayın.Belliki şahşi sorunlarınız var.Bence bu kadar önyarğılı yaklaşmayın.Herşey olacağına varır..Hepimiz bu sektörden ekmek yiyoruz.

  • SAKSI 22.08.2014 - 10:27

    Birleşmeleri otelciler için kötü. Çünkü TEZTOUR çok sömürdü. Biblio Globus altenatifti.

  • Sektorden bir 21.08.2014 - 05:04

    Her sene farklı dedikodular cıkıyor. Gecen sene Tez Tour batıyodu bu sene ise birlesme haberleri. Bakalım seneye ne cıkar.

  • levent mutlu 21.08.2014 - 03:02

    Çok merak ediyorum,Tez tourun borcları ne olacak Crystal grubu borçlarıda üstlenecekmi?Birde soruyorum Turizm Guncele neden Ferhan beyi arayacağınıza Tez Tour dan Yusuf Öztürkü aramıyorsunuz bu konu ile ilgili, bu işin başındaki kişi ve görüşmeleri yürüten kişi bizzat kenisidir.Bu arada Amara oteleride 5 yıllığına kiralandı aynı firma tarafından,onuda bence haber yapmakta fayda var...

  • TURİZM ALEV ALMIŞ 21.08.2014 - 02:49

    Tez tour evsane bir turizm acenta sıydı fakat son yıllarda ve şuanda üst orta ve alt kadro beceriksizlikten firmayi bataklıga sürüklediler.Bence firmadaki yönetim kadrosuna reset çekip 102ormat atmak lazım.......

  • Turizmde Gerçekler 21.08.2014 - 02:04

    İlginç haber. Geçen sene Biblio Globusu pazara sokmamak için diğer tur operatörletiyle ortak hamleler yapan Tez Tour şimdi Biblioglobus ile işbirliği yapıyor. Peki geçen sene işbirliği yaptığı Pegas, Odeon, Anex bu ne diyecek.Türk ortağından ayrıldıktan sonra Tez Tour çok kan kaybetti. Piyasaya var olan borçlar, kredi yükümlülükleri demek ki çevrilemeyecek noktaya gelmişki, Tez Tour gibi prestijli bir marka lowcost bir tur operatörü ile kenine çözüm arıyor. Ayrıca acaba bu hamleyi Biblioglobus mu yoksa Türk incoming partneri mi yapıyor. Çok yakında Tez Tour un otellerinin de el değiştirdiğini duyarsanız şaşırmayın.

  • Bir emektar. 21.08.2014 - 02:03

    VAla böyle olacağı belliydi.Çok süper yöneticiler geçti dümen başına, al sana tüm Antalya da hotellere borç miktarı acaba ne kadar? tahmin yürüten var mı dır? Pardon bunda galiba süper kahraman çıkacak kimdir Tuncay çoook parası var:)))

  • Hasan Keleş 21.08.2014 - 01:35

    Sonun başlangıcıdır. Herkez dikkat etsin Çok büyük bir bomba geliyor.

  • Otelci 21.08.2014 - 01:02

    Olan yıne bizlere olacak galiba .Otelciye borclarını odesinlerde birleşeceklermi batacaklarmı ben bilmem. Ben personelın ve tedarikçilerin parasını odemek zorundayım.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.