Tevfik Bağcı Ege’den sonra Antalya’da otel açacak

Tevfik Bağcı Ege’den sonra Antalya’da otel açacak
Peninsula Tours’un sahibi olan ve Ege bölgesine yaptığı otellerle tanınan Tevfik Bağcı, Turizm Güncel’e konuştu.

 
Eda Özsoy – Turizm Güncel


Özellikle Didim ve Kuşadası’na yatırımlar yapan Tevfik Bağcı, her iki destinasyonun gelişmesi için büyük emek harcadıklarını ifade etti.
Zamanında bölgenin yanlış kullanılmasından dolayı kötü bir başlangıç yapıldığını ancak özellikle Kuşadası’nın iyi bir makyajla yeniden eski günlere döneceğini belirten Bağcı, Didim’e yönelik yatırımların da devam edeceği müjdesini Verdi. Didim’e iki tane beş yıldızlı tesis açacaklarını kaydeden Bağcı, konuşmasında şu noktalara değindi:

DİDİM’E 10 BİN YATAK GELİYOR


“Böyle kaliteli tesislerin burada iş yapmayacağını söylediler maalesef ama yanıldılar. İyi para kazanıyoruz bu tesislerden. Artı ben dostluk ilişkilerimi kullanarak yatırımcıları bölgeye çağırıyorum. Örneğin sevgili Ahmet Barut bir tesis almıştı. Şimdi bir tane daha aldılar. Bölgede büyük yatırımlar yapacaklar. Eski Didim yerleşimine 10 bin kaliteli yatak getiriyoruz. Bu 10 bin yatak Didim’de turizmin kalkınmasına ciddi fayda sağlayacak.”

 KUŞADASI’NDA YENİ BİR YATIRIMA DAHA BAŞLIYORUZ


Kuşadası, konumu itibariyle Türkiye’nin en iyi yerlerinden bir tanesi..  Gerek ulaşımsal olarak gerek deniz olarak gerek milli parka yakınlığından dolayı özellikle Efes’e, Meryem Ana’ya, Didim’e, Milet’e ve hatta Pamukkale’ye olan yakınlığından dolayı çok önemli bir konumda Kuşadası. Bugüne kadar ilerlememesinin tek sebebi yeterli sayıda yatak olmaması. Biz hep şunu savunduk; Kuşadası’na acil 10-15 tane daha lüks otel yapılmalı ki istenilen yere gelebilsin. Son 3-4 yıldan beri Özdere ve Kuşadası bölgesinde yatırım artmaya başladı. Biz de grup olarak 400 odalı bir tesise başlıyoruz. Kuşadası’nda merkeze 2,5 km uzaklıkta bir koy var. O koy bizimdi yıllardan beri, buranın inşaatına başlıyoruz. Kuşadası’ndaki hem halk hem çevre hem dükkanlar hem restoranlar daha kalitelerini yükseltmeye çalışacaklar.”

ANTALYA’YA YATIRIM YAPACAĞIZ


“Biz işe başladığımız, yetiştiğimiz bölgeye  yatırım yapmayı  tercih ettik. Elimize geçirdiğimiz bütün sermayeyi de bölgemize harcadık.
 
Uzun vadede Antalya’ya yatırımı düşünüyoruz. 3 yıl sonra Antalya’ya da yatırımımız olacak. Şu andan üç sene içerisinde satın almayı planlıyoruz. Şu an da görüştüğümüz bir tesis var ve her an anlaşabiliriz de...”

YAKIT DESTEĞİ RUSYA İLE SINIRLI KALMASIN


 “İşin tur operatörlüğü kısmı çok iyi gitmiyor. Artık Türkiye sınırları içerisinde tur operatörlüğü yapmak çok zor. Bunu yapmak yerine mevcut tur operatörlerine azami esneklik vererek ülkeye daha çok turist getirmelerini sağlamalıyız. Devlet özellikle  bu sene para ayırmak zorunda. Türkiye’nin bu sene gerçekten turizm için paraya ihtiyacı var. Bu yüzden de bürokratik engellerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Charter uçuşlarına verilecek destek sadece Rusya ile sınırlı kalmamalı, tüm ülkelere verilmeli ve artık daha da geciktirilmeden gerçekleştirilmeli.
 



Bu Haber 26.03.2015 - 21:03:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.