Terörist saldırılar bu üç turizm destinasyonunu vurdu

Terörist saldırılar bu üç turizm destinasyonunu vurdu
Seyahat şirketi Forward Keys, Radi4 için küresel turizmi analiz eden bir rapor hazırladı. Destinasyonların terörist saldırılar nedeniyle düşen ziyaretçi saylarına karşı mücadele verdiği belirtilen raporda, uluslararası seyahatlerde ve uçak rezervasyonlarda düşüşler yaşanmaya devam edileceği kaydedildi. Raporda, terörist saldırılara maruz kalan Türkiye, Fransa ve Tunus'a dikkat çekildi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Forward Keys'in analizinde ilk ele alınan ülke, 2016'da büyük ziyaretçi kaybı yaşayan Türkiye oldu. Rezervasyonlarda en büyük düşüşü yaşayan ülkenin Türkiye olduğu ifade edilen raporda, eylül-ekim aylarına gelindiğinde toplam ziyaretçi kaybının yüzde 50'yi aşacağı notu düşüldü.

Yaşanan terörist saldırıların ardından İngiltere'den Fransa'ya dönük rezervasyonların yüzde 20 gerilediği belirtilen raporda, Güney Avrupa'da en sakin turizm ülkelerinin İspanya, Portekiz ve İtalya olduğu açıklandı.

Raporda öne çıkan noktalar şöyle:

*İngiltere'den İspanya'ya arz edilen koltuk kapasitesi yılın ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 arttı. İngiltere'den Almanya'ya ve Portekiz'e sunulan koltuk kapasitesi ise yüzde 12'şer oranda yükseldi.

*Kapasitenin artmasında temel rolü ucuz hava yolu şirketleri oynadı.

*Charli Hebdo ile başlayan ve sonrasında devam eden Fransa'daki terör saldırıları, genel olarak ülke turizminde yüzde 5.4 oranında kayıp yaşanmasına neden oldu. Saldırıların Paris'e etkisi ise -7.5 ziyaretçi kaybı oldu.

*2015 yılının ağustos ayı ile 2016 yılının temmuz ayı arasındaki dönemde İngiltere'den Türkiye'ye dönük rezervasyonlar yüzde 15 oranında düştü. Düşüşte, terörist saldırılar ve darbe girişimi başrol oynadı.

*Yaşanan terör saldırıları nedeniyle insanlar bu destinasyonlardan uzak dururken, hava yolu şirketleri ve tur operatörleri uçkaların burnunu talep gören başka destinasyonlara çevirdiler.

*Başta Sousse olmak üzere bir dizi terörist saldırıya maruz kalan Tunus, 2014 yılının ağustos ayı ile 2015 yılının temmuz ayı arasında yaklaşık yüzde 40 ziyaretçi kaybı yaşadı. Tunus Turizm Bakanlığı, Rusya ve Cezayir'den alınan ziyaretçiler sayesinde son dönemde bir toparlanma içinde olduklarını ifade ediyorlar.

*Rusya'dan Tunus'a giden turist sayısı yüzde 200'ün üzerinde artarak 63 binden 131 bine yükseldi. Tunus'a dönük eylül ve ekim ayları rezervasyonlarında ise yüzde 13 artış söz konusu.

*Tunus'ya otelciler, geceleme ücretlerini yüzde 40'a varan oranlarda indirdiler.


Bu Haber 30.08.2016 - 13:42:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.