Tekstil ve turizmde kredi iştahı yükseldi

Tekstil ve turizmde kredi iştahı yükseldi
Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Koçak'a göre ertelenen yatırımlar tekrar gündeme alındı. Tekstil, turizm ve kimyada kredi talebi yoğun.


Türkiye ekonomisinin can damarı KOBİ’lere geçen yıl 12.3  milyar lira kaynak aktaran Denizbank KOBİ Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak, bu yıl KOBİ kredilerinde yüzde 25 büyümeyi hedeflediklerini söyledi. Kredilerde ikinci yarıdan daha ümitli olduğunu dile getiren Burak Koçak, piyasalarda morallerin düzeldiğini vurgulayarak “Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yurtdışında olağanüstü bir şey olmazsa gayet hızlı bir şekilde ikinci yarıya da devam ederiz. Çok büyük istikrarsızlık olması beklenmiyor” dedi.

İlk çeyrekte Türkiye ekonomisinin dış talebin katkısıyla yüzde 4.3 büyüdüğünü hatırlatan Koçak, ilk yarı yılın ihracatçı firmalar için daha olumlu geçtiğine vurgu yaptı. İç piyasaya yönelik ve yeni regülasyonlardan dolayı talebin  kısıtlandığı sektörlerde ise yatırım iştahının azaldığına değinen Koçak, “Örneğin, tekstil, turizm, kimya ve makine sanayinde ilk dört aydaki kredi artış hızı toplam kredilerdeki artış hızının üzerinde” dedi.

GÜVEN MALİYETTEN ÖNEMLİ

Koçak, ertelenen yatırımların teker teker yayılmaya başlandığını belirterek şunları söyledi: “Kredi faizleri 50 baz puan civarında geriledi. Faiz oranlarında çok ciddi düşme olmadı ama bu güven bile sonuçta işletmelerin kendisini rahat hissedip önünü rahat görmesini sağlıyor. Güven daha önemli." (Akşam.com.tr; Ayfer Arslan)


Bu Haber 21.07.2014 - 10:26:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.