Tecrübeli turizmci anlattı: Kıbrıs'ta turizmin gelişimesi için neler yapılmalı?

Tecrübeli turizmci anlattı: Kıbrıs'ta turizmin gelişimesi için neler yapılmalı?
Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, Kıbrıs'ta turizmin gelişmesi için yapılması gerekenler konusunda bilgi verdi. Kıbrıs'ta yatırım yapmanın zor ama zevkli olduğunu kaydeden Arar, adada turizmin gelişmesi için THY'nin kilit önemde olduğunun altını çizdi.


TurizmGüncel

Kuzey Kıbrıs'ın Türkiye tarafından hem askeri, hem de eğitim ve turizm anlamında desteklendiğini ifade eden Reha Arar, eğitimi de turizm karegorisinde değerlendirdiğini belirterek, "Çünkü dinlenmek için değil okumak için orada bulunuyorsunuz. Eğitimde animatör yok barmen yok ama hoca var, asistan var, kantin var. Dolayısıyla turizm ve eğitim Kuzey Kıbrıs'ın tek ve en önemli sektörüdür." dedi.

Türk yatırımcının Kuzey Kıbrıs'ta yapacağı her yatırımın bir yandan adanın gelişmesini sağlarken bir yandan da Kıbrıs'ın balık tutmayı öğreteceğini vurgulayan Arar, "Biz Turizm Yatırımcıları Derneği olarak Kuzey Kıbrıs'ta özellikle yatırımcının önünün, ufkunun açılması ve yeni yatırımlar konusunda her türlü desteği vermek için gerekeni yapacağız." değerlendirmesini yaptı.

Rehah Arar, Kıbrıs'ta yaptığı yatırımlar, ada turizminin gelişmesi için yapılan çalışmalar ve Kıbrıs sorununun çözülmesinin turizmi nasıl etkileyeceği başlıklarında ise şu değerlendirmeleri yaptı:

KIBRIS'TA AKDENİZ'İN EN GÜZEL OTELLERİNİ YAPTIK

Biz Kıbrıs'ta 14 yıl içinde çok güzel oteller yaptık. Akdeniz'in en güzel otellerinden birini hayata geçirdik. Merit Royal'i yarattık. Kolay mı oldu? Hayır. Kıbrıs'ta iş yapmak zordur ama zevklidir. Sonucunda eseri gördüğünüz zaman bundan duyduğunuz haz kolay bir eseri meydana getirirken duyduğunuz hazdan daha değerlidir.

THY'Yİ BİR KERE DAHA GÖREVE DAVET EDİYORUM

Türk Hava Yolları'nı bir kez daha göreve davet ediyorum. THY eğer potansiyel ülkelerden touchdown'lu uçuşlar koyarsa Kuzey Kıbrıs turizmine altın sepet içinde yumurtalar sunmuş olur. O bakımdan Türk Hava Yolları'nın Kuzey Kıbrıs'a özellikle İran'dan, siyasi problemlerin çözülmesi halinde Suriye'den, diplomatik problemlerin olmadığı bir zamanda Tel Aviv'den, İtalya'dan, dost Azerbaycan'dan ve de Rusya'dan Ankara, Adana, Erzurum merkezli touchdown seferler koymasının Kuzey Kıbrıs turizmi için altın sepette yumurta olarak görüyorum.

KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN GARANTÖR ÜLKELERE BÜYÜK ROL DÜŞÜYOR

Tabii Kıbrıs'ta iki ülke federel sisteme dönmeli. Fakat bu sorun buzdolabına konmuş vaziyette. Ümidimiz Türkiye, İngiltere ve Yunanistan'ın garantör ülke olarak bu konuya daha sıcak yaklaşarak sorunu çözmesidir. Şu anda Güney'e gelen ziyaretçiler Kuzey'e geçebiliyor ama Kuzey'e gelen turist schengen'i yoksa Güney'e geçemiyor. Türk vatandaşları sonradan benim gibi Kıbrıs vatandaşı olduysa Güney'e geçemiyor. Mesela ben Güney Kıbrıs'a adımımı atmadım. Çünkü o hakka sahip değilim. Eminim ki bu sorunlar zamanla çözülecek ve bu geçişler de bir turizm olacak. Turizm, dil, din, ırk, renk ayrımı olmadan insanların sorunsuz gezmesidir. Artık 21. yüzyılda insanlar Kıbrıs'ta serbestçe gezmelidir.  


Bu Haber 19.12.2014 - 20:42:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.