Tatilstil iflas etti, müşteriler şirket yetkililerine ulaşamıyor

Tatilstil iflas etti, müşteriler şirket yetkililerine ulaşamıyor
2012 yılının başlarında ''Türkiye'nin ilk gerçek online tur operatörü'' sloganıyla kurulan Tatilstil'in operasyonlarını durdurduğu bildirildi.


TurizmGüncel


Yaklaşık 4 yıldır faaliyette olan Tatilstil, web sitesinden yaptığı açıklamayla bugün itibarıyla tüm operasyonlarını durdurduğunu açıkladı. Şirketin ne kadar ileri tarihli rezervasyonu olduğu ise bilinmiyor.

''ÜZÜLEREK BELİRTİRİZ Kİ...''

Şirket tarafından yapılan açıklamada, genel merkezin kapatıldığı ve tüm personelin ilişiğinin kesildiği belirtiliyor. Aynı açıklamada müşterilere, ''İleriye yönelik otel girişlerinizin ve tur kalkışlarınızın yapılamayacağını üzülerek belirtmek zorundayız.'' deniliyor.

TÜRSAB DENETİM HEYETİ GÖNDERDİ

TÜRSAB'ın konuyla ilgili olarak şirket merkezine denetim ekibi gönderdiği öğrenilirken, şirket merkezinin kapalı olduğu, şirket sahibi Murat Bayındır'a ve diğer yetkililere ise ulaşılamadığı öğrenildi.

Şirketten paket tur satın alan müşterilerin paralarını sigorta şirketinden alabileceği, sadece otel veya uçak bileti alanların durumunun ne olacağı ise bilinmiyor.

Tatilstil; Micestil ve Biletstil ile birlikte Estilotur çatısı altında faaliyet gösteriyordu.

MÜŞTERİLER TEDİRGİN

TurizmGüncel'e mesaj gönderen çok sayıda Tatilstil müşterisi, şirket yetkilerinin telefonlara cevap vermediğini ve paralarını geri alamamaktan endişe ettiklerini belirtiyorlar.

İLGİLİ HABER






Bu Haber 30.08.2016 - 15:56:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • TURGUT KESEN 15.01.2017 - 10:57

    Vakıfbank ücretin tamamını 11.01.2017 de iade etti

  • TURGUT KESEN 18.12.2016 - 05:05

    Paket tur kapsamında hangi sigorta şirketiyle çalışıyordu bilen varmı?31.08.2016 tarihinde Vakıfbanka ödemelerin durdurulması ve iadesi için başvuruda bulundum halen başvuruma cevap vermediler.Bankadan olumlu veya olumsuz cevap alan kimse varmı?

  • belli 12.10.2016 - 01:54

    batacağı zaten belli firmaydı ets jolly anı diyorsunuz bunların yükü daha ağır ödemeleri daha çok bu sene beklenenden daha kötü bir sene geçirdik geçiriyoruz bir kaç firmadan daha böyle şeyler bekleniyor bu ülkede turizm bitti gibi bir şey

  • Rabia 06.10.2016 - 09:20

    İngiltere den yazan arkadaş çok doğru söylüyor. Bakanlık bu seyahat acentesinden açarken sadece 7 bin Tl lik bir teminat almış, bu olacak iş değil herkes istedikleri acenteyi 7 bin tl teminatla açsın toplasın paraları ortadan kaybolsun, hesap soracak muhatap bulunmasın, hiç bu tur şirketi ve mağdurlar hakkında bir haber yok yazılı ve görsel basında.

  • merthakan 12.09.2016 - 04:21

    maalesef bu tarz seyler turkiyede siklikla oluyor ben ingilterede turizm isi yapiyorum ve burda yapacagin tur kadar teminat yatirman gerekiyor yarin onurgun batar iflas edersen o teminatdan yolcuya para iadesi yapiyor ve o belgeyi alanda kadar da kili kirk yariyorlar,her onune gecene vermiyorlar,turkiyede maalesef bunu denetleyen takip eden bir sistem yok,yarin turkiyedeki en buyuk acenta firma kim isim vermeye gerek yok iflas ettik battik dese ne olacak ?? sonu ayni ..odediginiz para ile kalacaksiniz.insallah bu son olur ve artik kimse bu tarz olaylardan magdur olmaz,avrupadan gelen turist azalmis ve tamamen ic pazar calisan bir firma. 1 ay once ortaklari sirp vatandasi ortagina hisselerini devrediyor,1 ay sonra firma iflas ettik diyor 1 gecede ofisi bosaltiyor gidiyor.olan vatandasa oluyor,herkese gecmis olsun

  • mert 06.09.2016 - 02:15

    onlıne cevap verdıgı ıcın bu sıteden balayı otelını havale yapıp tek cekımde aldım kıbrısa 3 bın tl verıp.. mesaj geldı telefonuma fırmanın kapatıldıgına daır.otelı aradım sıstemımızde rezervasyonunuz gozukuyor dedıler sonra ıcım rahat etmedı tekrar aradım ıptal edılmıs denıldı sımdı suclu kım bu hırsızlara goz yuman devletmı-hırsızlar mı-bu hırsızlarla calısan otel mı kım...dusunsenıze hersey yolunda deyıp kıbrısa gıtsem ortada kalacaktım.muattap yok avrupada olsa devlet burnunda fıtıl fıtıl getırıdı bu hırsızların ama bızım ulkemızde bas tacılar.arkadaslar parayı kurtarmak zor ama olurda bır gelısme olursa burdan paylasırsak cok sevınırım..sonucta bır yolu olmalı nerede toplanan o paralar

  • çok belliydi 05.09.2016 - 11:33

    gerek kurduğu kadronun eskilerin birçok firmasını batırmış karakterlerden olluşması, gerek yaptığı yatırım isimli atakların başarısız sonuçlarında ısrar edilmesi, gerek zararına bile bile girilen ihaleler, gerek yöneticilerinin sağda solda patronları hakkında ileri geri konuşmaları, bu günlere gelinmesinin sebebidir. biraz mantıklı olun bir firma batacaksa tüm satışalarını sigortalar, sigorta başı 5 tl para verip kimseyi madur etmezdi, ben açıkca söyliyeyim suçu kesinleşene kadar herkes suçsuzdur. dolayısı ile bu arkadaşların birisinin ismi üzerinden haber yapmak yerine diğer ortaklık yapısınıda incelemek gerekir. tatil stil isimli firmanın son 2 yıl içerisinde girdiği her ihale incelenmelidir. türsabın bu acentaya nasıl destekler verdiğine bakılmalıdır. bu firmanın ne kadar akp belediyesi ihalesine girdiğine bakılmalıdır. piyasa dedikodularına göre günde 200 oda satan bir firma ne olursa olsun bayram öncesi batmaz. batırılır. batıranda belki patron değil , çalan yöneticilerdir.

  • yorumsuz 04.09.2016 - 03:16

    biz bununla ilgili bir grup kurduk ve bi yol almaya çalışıyoruz. Bir birimizle kordineli olmaya gayret gösteriyoruz. grubumuza olmak yada bulunmak isteyenler numaram 05392106812 bilginize arkadaşlar

  • Rabia 02.09.2016 - 05:02

    Arkadaşlar ne yaptınız ben tursab,Kültür ve Turuzim Bakanlığına ve İcra takibi başlattım. Banka yada dilekçe gönderdim. Sonuç Ne olacak bilmiyorum. Nadir beyi aradım İstanbul Ak Parti il merkezinden kendisi yokmuş hastanede olduğu söylendi durumu anlattım sonuç ne olacak bilmiyorum.

  • Otelci 02.09.2016 - 04:38

    3 kuruş ucuz olsun diye alıyorsunuz. sonra ağlıyorsunuz. güvenilir firmalara gidin.

  • Hüsamettin Cin 02.09.2016 - 01:29

    Suat bey boşuna sesleniyorsunuz bu adam partinin içinden. Yıllarca hizmet vermiş. Vekil adayı olmuş. Yine Türsabda üst düzey komite başkanlıkları vs vs. Facebook üzerinden inceledim adam mütahit olmuş inşaat işine el atmış. Tatlıcı olmuş dükkan açmış kim bilir daha neler neler. Oysa araştırılsa bu adam 16-17 sene önce izmitten yalın ayak gelen bir muavin. Böyle bir yükseliş böyle şirketler açmak iş yapmak mümkün mü ? Düşünün bir şirkette normal bir müdür olarak çalışırken 2 ortak bulup aynı büyüklükte şirket açmak ??? Ne türsab sorguluyor ne devlet ?

  • suat 02.09.2016 - 12:31

    Hüsamettin Cin bey ne gelirse başımıza zaten bunlardan geliyor. Filler tepişti çimler ezildi yine. Bu bahsettiğiniz kişi bizden çaldığı paralarla gidecek x firma açacak paraya para katacak. Bizlerde batmış olan y firmasından paramızı alabilmek için mahkeme kapılarında sürünücez. Kaldıki ülkemizde ne adalet ne hak ne hukuk kaldı. DEVLETE SESLENİYORUM ACİLEN BU OLAYA EL KOYUP MADUR OLAN İNSANLARIN MADURİYETLERİ GİDERİLMELİDİR.

  • suat 02.09.2016 - 12:26

    Türsab aşağıdaki bilgilendirmeyi yapmış. Yazdıkları gibi bankaya iptal ve iade başvurusu yaptım.(Tüketicilerin kredi kartı ile satın almış oldukları hizmetin hiç gerçekleşmeyecek olduğu durumda ise bankalardan işlemin iptali ve yapılan ödemelerin iadesi talep edilebilecektir.) iptal ve iade talep ettik etmesine de bankadan hala bir dönüş yok olacağınıda zannetmiyorum herkez bir kenara çekilecek madur olarak ortada kalıcaz. Bu durumda ne bize ballandıra ballandıra tatili satan aracı acenta, ne bunları doğru düzgün denetlemeyen TÜRSAB, nede bir teminat almadan (umarım almışlardır.) bu firmalarla çalışan banka. Kendini sorumlu tutmayacak. Olan malesef bize olacak. Aşağıdaki tamamen TÜRSAB ın yapmış olduğu açıklamadır. TATİLSTİL) ESTİLO TUR SEYAHAT ACENTASI"NIN FAALİYETLERİNİ DURDURMASI HAKKINDA BİLGİLENDİRME 30/08/2016 Stil Tatil Danışmanlığı Turizm Tic. Ltd. Şti. bünyesinde faaliyet göstermekte olan A-7270 işletme belge numaralı Estilo Tur Seyahat Acentası"nın (tatilstil.com) tüm operasyonlarını durdurduğu ve operasyonlarına devam edemeyeceği bilgisi Birliğimize ulaşmıştır. Bunun üzerine bahsi geçen seyahat acentasının adresinde 30/08/2016 günü denetim yapılmış olup; işyerinin kapalı olduğu, dışarıdan yapılabilen gözlemde ise işyeri içerisinde bilgisayarların bulunmadığı tespit edilmiş ve bu durum tutanakla kayıt altına alınmıştır. Bu kapsamda ilgili seyahat acentasının satışlarına aracılık eden Alt Acentaların ve Tüketicilerin mağdur olmaması için aşağıdaki hususların dikkate alınması faydalı olacaktır: • Paket tur kapsamındaki hizmetlerde, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu"nun 12. Maddesi uyarınca tanzim edilmesi gereken “Zorunlu Paket Tur Sigortası "" kapsamında Tüketiciler tarafından ilgili sigorta şirketine bizzat başvurmak koşuluyla ödenen bedel talep edilebilecektir. • Sadece konaklama hizmetlerine yönelik satışlarda ise sigorta düzenlenmesi zorunlu değildir. Bu durumda Tüketicilerin sigorta şirketlerine başvuru yapma hakkı bulunmamaktadır. • Tüketicilerin kredi kartı ile satın almış oldukları hizmetin hiç gerçekleşmeyecek olduğu durumda ise bankalardan işlemin iptali ve yapılan ödemelerin iadesi talep edilebilecektir. • Tüketicinin hizmeti kredi kartı ile taksitle satın almış olması yada ödemelerin üç aydan daha uzun süre ertelenmesi halinde ise kredi kartı sözleşmeleri, mevzuatta tüketici kredileri kapsamında değerlendirilmektedir. Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği uyarınca da belirli bir mal/hizmet satın almak için sağlanan bağlı kredilere yönelik sunulması gereken hizmetin hiç yada gereği gibi ifa edilmemesi durumunda kredi veren bankanın da müteselsilen sorumluluğu bulunmakta olduğundan ödenen bedellerin iadesi için ilgili bankaya başvuruda bulunulabilecektir. Gereği için önemle bilginize sunulur. Saygılarımızla, TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ (TÜRSAB)

  • Hüsamettin Cin 02.09.2016 - 11:22

    Arkadaşalr bir de düşünün bu şirketin İcra Kurulu başkanı denen kişi zamanında milletvekili adayıydı. İyi ki seçilmemiş :)

  • türkiyem 02.09.2016 - 02:18

    türkiyede en geçerli meslek dolandırıcılık

  • Rabia 01.09.2016 - 11:03

    BENDE 29/01/2016 TARİHİNDE KURBAN BAYRAMI TATİLİNDE 9 GÜNLÜK GÜNEY KORE & JAPONYA TURU ALDIM KARDEŞİMLE BİRLİKTE 11.571,50 TL KREDİ KARTINA 9 TAKSİTLE ALDIK. CUMARTESİ GÜNÜ ARANDIM TURA ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ ÇOĞUNLUKTA İDİ MALUM SEBEPTEN ÖTÜRÜ YURTDIŞINA ÇIKIŞLARI YASAK OLDUĞU İÇİN KATILIMCI AZLIĞI NEDENİYLE TUR İPTAL EDİLDİ DENİLDİ TUR OPERATÖRÜ ANIL BEY ÖDEDİĞİNİZ ÜCRETLER PAZARTESİ GÜNÜ KREDİ KARTINIZA YATIRILACAK DEDİ. 29 AĞUSTOS PAZARTESİ ARADIM ANIL BEYİ PARA YATMADI DİYE MUHASEBEYE BİLDİRİLDİ AKŞAMA KADAR YATAR BANKA BİR KAÇ GÜN OPSİYON OLUR HESABINIZA GEÇER DEDİ. ÇARŞAMBA GÜNÜ TURU ARADIM DEFALARCA TELEFONLARI AÇAN OLMAYINCA İNTERNETE GİRDİM MALIM HABERİ OKUDUM. TURA GİDEMEDİGİME ÜZÜLÜRKEN BİRDE ÖDEDİGİMİZ 11.143 TL DE CABASI OLDU.

  • NİHAL 01.09.2016 - 05:36

    kulun hakkı kul da kalmaz bu dünyanın öteki dünyası da var ahlarımız çıksın inşallah evet otel rezervasyonları iptal etmiş erken rezrv ücretini alalmamış keşke sistemde telefonlar kayıtlı bize dönüş sağlasaydı rezervasyonunuz iptal olucak diye biz de en azından ona göre araştırmasını şimdii bAnkaya dilekçe verip kalan 5 taksitimizi iptal edicez konaklama işine gelince aynı otele tekrar rezervasyon yaptırdık tekrar bi ödeme yaptık bunca insan mağdur bir daha mı asla ve asla 3 büyük şirketten hariç rezervasyon yapmayız

  • Hüsamettin Nice 01.09.2016 - 11:10

    Beyler buyrun Nadir Uzunun ortaklıklarından başka bir tanesi http://istnanbulmedya.blogcu.com/nadir-uzun-dan-istanbul-basaksehir-e-tatli-merkezi/10909263 Fethullah Usta Başakşehir Şubesi Ortaklarından Nadir Uzun‚ Başakşehirlilere bu özel hizmeti sunmaktan mutluluk duyduklarını anlattı. Uzun‚ ürünlerimizin tamamı 13 çeşit olarak günlük Gaziantep’ten Başakşehir’e Getirilecektir. Uçak Kargo kullanılarak getirilecek günlük ürünler limitle sınırlıdır. Tatlının ana yurdu Antep’ten gelen Baklavalarımızdan almak isteyen Başakşehirli komşularımızın mutlaka siparişlerini bildirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde bu güzel ürünlerden sofralarını taçlandırmak ve misafirlerinin damaklarında güzel bir tat bırakmaktan mahrum kalacaklardır‚ dedi.

  • DOLANDIRILDIK......!!!!! 01.09.2016 - 11:03

    Günaydın; 30.08.2016 da sabaha karşı saat 04.01 de tatil sitil adlı danışmanlık firmasından tarafıma ekteki mesaj gönderilmiş olup, mesaj da 30.08.2016 itibariyle faaliyetlerimizi durdurmak durumunda kalmış bulunmaktayız.Tüm turlar ve otel rezervasyonları gerçekleştirmeyecektir. Diye bilgi verilmiştir. Dün sabah saatlerinde rezerve yaptırıldığını sandığım ALANYA MİCHELL HOTELLE iletişim kurarak hoteldeki kişilere sorduğumda rezervasyonunuz gözükmekte olup ancak sizin 01.03.2016 tarihinde yapmış olduğunuz tatilstil denilen firmanın tarafımdan 1,500 tl ödeme yapılmadığını ve şirketin kapatıldığını bilgisini almaktayım. Balayı paketi kapsamında vermiş olduğum ücret bedeli , en önemlisi olanda eşim ile mağdur durumda kalmaktayım. Tatile çıkmama 15 gün kalmakta olup hiçbir yetkiliniz ile telefonlarıma cevap vermemektedir. Hukuki tüketici şikayetinde yazılı ve sözlü olarak sizlere son çare olarak mail atmaktayım. Lütfen Tarafıma Çok Acil Olarak Geri Dönülmesini Önemle Rica Ederim. OLCAY İŞ TEKİRDAĞ/ÇORLU 05439274240

  • otelci 01.09.2016 - 09:50

    Ah be Bayındır nasıl yaptın onca insanın ahı nasıl aldın. Seninde çocuğun var nasıl oldu da şeytana uydun? 15 yıldan beri tanırım seni hangi ara bu kadar acımasız ve kör oldun? Onca çalışana, yıllarca yol arkadaşlığı yaptığın arkadaşlarına,şirket için kendi çevresini,ilişkilerini kullanan, sana güvenen inan insanlara nasıl oldu da ihanet ettin?1 yıllık birikimini tatil diye size veren insanlara nasıl acımadın ? Sanırım armut dibine düşüyor...

  • suat 01.09.2016 - 09:14

    Öncelikle benim gibi madur insanlara geçmiş olsun dilerim. Mart ayında evimin yakınlarında bir acentaya fiyat araştırması için girdim oradaki görevlinin övgüleri sonucu planlamasını önceden yapmış olduğum otel rezervasyonunu acenta sahibinin ballandıra ballandıra anlatması sonucu tatilstil üzerinden almış oldum. İflas/iptal mesajı sonrası soluğu acentada aldım bize dilekçe örneği vererek yolu gösterdiler. Şimdi benim burada sormak istediğim tatilstil kadar bana bu tatili satan ....tur şirketide sorumlu değilmidir. Örneğin bir maazaya girip ayakkabı alsanız ve kusur oluşsa paranızı ayakkabıyı aldığınız maazadan mı yoksa ayakkabının üretildiği fabrikadan mı alırsınız. Örnek çok yakın olmasada yakın değilmi. Sonuçta voucher da aracı tur şirketinin ismi kapı gibi yazmaktadır. İlk etapta bankaya dilekçe ile başvuru yaptım beklemededeyim hiçbir yerden sonuç alamazsam en son tatili satın aldığım aracı tur şirketine dava açıcam. Umarım madur olan herkez parasını alır. Herkeze çok geçmiş olsun.

  • 2 tıkla tatil 01.09.2016 - 12:50

    Almayın arkadaşım. bilmediğiniz etmediğiniz "oh 2 tıkla tatil aldım"rahatlığıyla aldığınız ne idüğü belirsiz online sitelerden almayın.Muhattapsız iş yapmayın.Gidin acenteye.Bu adamlar onun için orda.Kira ödüyor,personel istihdam ediyor ve daha pahalı satmıyor. almayın üzülmeyin sonra.

  • Deha Saralioğlu 31.08.2016 - 11:14

    Otelde ödemenin yapıldığı siteler tercih edilmeli. Bakınız otelz.com - booking.com. Bu siteler sizden bırakın ödemeyi çoğunlukla kredi kartı bilgisi bile istemiyor. İsim ve soyisim ile rezervasyon yapıp otele gidiyorsunuz, paranızı otele vardığınızda resepsiyonda ödüyorsunuz.

  • GÜLŞEN ÇELİK 31.08.2016 - 11:14

    Subat ayında tatil satın alan Mustafa Bey otelinizi arayın erken rezervasyon kısmı odemesı yapılmıs olması gerekir.odeme gunlerinde %30 yada %50 odeme yapılmamıssa rezervasyon otel tarafından iptal edilir.otelinize sorun erken rezervasyon odemesi almıslarmı.eger boyle bir odeme yoksa .Acıkca bu iflas değil vurdun dur.

  • Bay doğru 31.08.2016 - 09:50

    Lan olm adam gibi acentalar varken nerden buluyorsunuz böle firmaları ama olsun deveyi diken insanı öpen demiş atalarımız sonuçta burası Türkiye kim kime .....

  • şaban koçer 31.08.2016 - 09:06

    Ayrıca nasıl oluyor da bir anda iflas ettim deyip de aynıgun yada bir gün sonra bilgisayarları ve bütün ofisleri boşaltılıyor. Ve buna kim ve nasıl bir fırsat veriyor yok Turkiyede online tur operotoru geçmede eksik yok Türkiye de acenteler geleneksel falan filan diye kendince eleştirenlerde bulunuyorsun sen kimsin sahtekar hırsız süslü kelimeleri kendine sakla Murat Bayındır hırsız insanların Hayallerini planlarını ne hakla çalıyorsun.Buradan tüm yetkililer sorumlular Truzim bakanlıgı TÜrsab Bir anca tüm madur insanların maduriyetine ilişkin acil çözüm bulmalı Ayrıca OHAL VARDI İFLAS KİMSE GÖSTERMEZDİ HIRSIZ VAR MURAT BAYINDIR HIRSIZDIR

  • İFLAS !! 31.08.2016 - 07:41

    İFLASINI BİLE AÇIKLAMADAN İFLAS ETTİ DİYEMEZSİNİZ !! İFLAS ETMEDİLER , ARAŞTIRIN PARANIN NASIL HAREKET ETTİĞİNİ GÖRÜRSÜNÜZ , ONLARCA İNSANIN KARİYERİNİ , BİNLERCE İNSANIN HAYALLAERİNİ ÇALDILAR , TÜRSAB VE BAKANLIK GEREKEN SÜREYİ TANIDINIZ ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ ÖDEMELERİN ERTESİ GÜN HESABA GEÇTİĞİ HESAPLAR BUGÜN BOMBOŞ OTEL ÖDEMELERİ YAPILMAMIŞ NERDE PARA !! İCRA KURULU BİR HAFTA ÖNCE HİSSE DEVRETTİ DİYE MASUM MU , MESUL DEĞİL Mİ ? PİŞKİN PİŞKİN DOLANIYOR GÜZEL ÜLKEM NE GÜZELSİN ...

  • SEREFSİZLER SIRAYA DİZİLMİŞ 31.08.2016 - 07:19

    PARA KAZANMAK SIZE KOLAY GELIYOR ADAMIM DIYE DOLASMAYIN O PARALARLA NE KADAR ETEK VARSA ALIN GİYİNİN BELKI BI ISE YARARSINIZ SEREFSİZLER

  • sukran 31.08.2016 - 07:05

    ben tur paketi satın almıştım 600 . sigortadan nasıl geri alabilirim?

  • şaban koçer 31.08.2016 - 06:23

    Dolandırıcılığın bu kadar kolay önünü açanlara yazıklar olsun sen bir yıl boyunca çalış bekle tatil zamanın gelsin taksit taksit öde ve sonra birden bir açıklama yap biz iflas ettik yazıkkkllar olsun.Var olupta uygulanmayan sisteme denetlemeyen yazıklar olsun..benimde 10 eylül ile 18 arası toplam 8 gece hd ödeme yaptım. Arkadaşlar edindiğim bilgiye göre 2 ihtimal var 1. banka ile temasa geçin ödeme iptal formu doldurun 30 ile 90 gön arsında sonuç veriyorlar 2. eger tatil sigortası varsa önce sigorta şirketine başvurun yok ise bagli oldugunuz ilçe HAKİM HEYETLERİNE baş vurun .bunların dişında olumlu gelişmesi olan arkadaşlar lütfen bilglendirelim birbirimize

  • Mükerrem Özyiğit 31.08.2016 - 04:52

    Ortaklardan Nadir Uzun iktidar partisi ile bağlantılı yüzlerce belediye turu yaptı şimdi de kimse ona ulaşamaz kolay kolay. Adam inşaatçılık da yapıyor gidin inşaatlarına. Muavinlikten gelen adam bu kadar zengin oluyorsa herkesin bir sorması lazım ama bizim ülkede adet böyle. Sıfırdan zengin ol.

  • tatilci 31.08.2016 - 04:33

    Aslinda otellerin de bu tur sirketleri iyi arastirip ondan sonra kontrat yapmalari lazim.Bu tur hirsizlar otelleri cok musteri getirme vaadiyle kandirip odemeleri de cok gec yapiyorlar ve kaybeden yine vatandasimiz oluyor.

  • BOŞVER 31.08.2016 - 04:17

    Turkıyede sadece bir kaç firma var işini iyi yapan onalrada zaten gazatelerde hergun 4 yada 5 sayfa ilan cıkıyor.(Ornek 1 ETS . 2 ANI . 3 JOLLY gİT ARKADAŞ BUNLARDAN BİRİNDEN AL NE İŞİN VAR HER TATİL YAZAN STEDE :)))

  • tatilci 31.08.2016 - 04:01

    bence bunlar parayi vurmus sonra da kactilar baska aciklamasi yok.

  • Mustafa Yiğitoğlu 31.08.2016 - 03:44

    Taa Şubat ayında erken rezervasyon ile Eylül ayına otelimi ayırtmıştım ve 7 aydır bu günü bekliyordum. Senede bir kere eşimle beraber tatil yapacaktım. Bu güne kadar 7 taksidi ödedim, kaldı iki taksit.Dün acente 30 Ağustos"tan sonra tüm rezervasyonların iptal edildiğine dair mesaj yolladı.Bence bu işler bu kadar kolay olmamalı, parayı topla sonra iflas ettim de... En azından diğer arkadaşların dediği gibi bu türlü TUR satan firnaların bankalar ve Türsab nezdinde yüksek teminatları olmalı. En azından benden aldığı para bloke edilmeli otel rezervasyonu okeylendikten sonra bloke çözülmeli. Yani hem acente, hem banka, hem Türsab hemde rez. yapılan otel sorunlu olmalı. Şİmdi ne yapacağız bilen var mı ? Soğuk su mu içeceğiz, içeceksek kaç bardak içeceğiz. ? Paramızı tahsil etmek için nasıl bir yol kullanmalıyız. Lütfen bilen akıl versın.Rica ediyorum. Ben belki umut olur diye bankama dilekçe yazdım çok da olmasa da umudum var. Herkese iyi günler dilerim.

  • MGencer 31.08.2016 - 12:28

    İç pazarın top yaptığı bir dönemde iflas eden acente işinde bir iş vardır. Muhakkak araştırılıp ortaklara ulaşılması gerekir. Krizin etkilemediği en tek turizimci iç pazarcılardır.

  • akif alemdar 31.08.2016 - 10:15

    Bu durum karşısında otellerden para talep edenler oluyor.Otel tahsil etmemiş olduğu bir meblağı nasıl iade etsin.Yolcu otellerde konakladıktan yaklaşık 30 gün sonra acente otele parasını öder.Parayı tahsil eden kimse geri ödemeyi onun gerçekleştirmesi gerekir.Batık acentelerden tur satın alanlar boşuna otellerden geri ödeme talep etmesinler...

  • ucuz etin yahnisi... 31.08.2016 - 10:01

    Sen adını sanını bilmediğin, geçmişi olmayan ve tek dayanağı sadece reklamlarda kendini "Güvenilir Tatil Markası" olarak tanıtan bir kuruma giderek yılın 365 günü hayalini kurduğun tatilini 3-5 kuruş daha ucuza teslim edersen olacağı budur. Geçmiş ola.

  • süha kaya 30.08.2016 - 10:57

    yarın otel girişimiz var otel iptal ettik diyor elimizde de otele giriş belgesi var otelde mi ortak bu vurguna yoksa paralar nerede ki?pişkin pişkin tekrar ödeme istiyorlar.turizm bitmiş biz acentalar kalkınsın diyoruz illa direk otelden almak lazım bir kez daha tecrübe oldu.

  • Murat Çelikoğlu 30.08.2016 - 09:20

    Paramızı verin, battınız bizi de batırdınız. Acenteleride batırdınız, sizin gibi Akp"yi arkasına alarak ticaret yapanlara yazıklar olsun. Çete gibi toplandınız orada, çaldınız umutları. Hem esnafın hem tatilcinin. Tursab"ın ilgili mevzuatlarda acenteleri koruması lazım. Bu adamlar parayı şirketi boşalttılar 15 Temmuz"dan sonra, olan insanlara oldu. Murat Bayındır heryerde sıkıntılı geçmişi karanlık işlerle dolu araştırılsın, Nadir Uzun"un ne geçmişi var ki şirket kuruyor. Önüne gelen cahil Tursab Acentesi kurmamalı. Bunların malları mülkleri Balkanlarda, derhal araştırılsın. Katırcıoğlu yediği paraları iade etsin. Ey Turizm Güncel sende bu yorumu yayınlamakla mükellefsin.

  • bunun hesabını kim verecek? 30.08.2016 - 08:50

    benim 5 gece 6 gün rezervasyonum vardı ve tatile çıkmama sadece 2 gün var.şimdi otel arayıp firma rezervasyonu iptal etti diyor. ücret iadeleri ne olacak bizim mağduriyetimiz ne olacak? irtibata geçecek kimse dahi yok?

  • dolandırıcılar 30.08.2016 - 07:56

    bizde bayram için 9gunluk tatil almıştık düpe düz dolandırıcılık bu başka birşey değil.

  • Yazık 30.08.2016 - 06:30

    Tahsin bey , bir bardak su için ... ya da otelle görüşün ve rezervasyonunuz ile ilgili ödemeyi tekrar otele yapın .

  • Nadir Uzun ve Katırcıoğlu Nerede ? 30.08.2016 - 05:48

    Şirketin Asıl ortakları Nadir Uzun ve Katırcıoğlu Grup nerede ? Neden kısa süre önce hisselerini Murat Bayındır"a devretip kaçtılar. Estilotur"un İcra Kurulu Başkanı olan Nadir Uzun haberleri her yerdeyken bir ay içinde Murat Bayındır"a devredip sessizce kaçmalarını da biri açıklasın.

  • UĞURCAN 30.08.2016 - 05:21

    ÖDEMESİ GELMEMİŞ TAKSİTLERİNİZİ DURDURMAK İÇİN , BANKANIZA ULAŞIP ÖDEME İTİRAZ FORMU GÖNDERİNİZ. DURUMU AÇIKLAYAN BİR DİLEKÇE İLE. EN AZINDAN GÜNÜ GELMEMİŞ ÖDEMENİZİ KURTARMAYA BAKIN. AYNI ŞEY BİZİM DE BAŞIMIZDA BİZ ANCAK BUNU YAPABİLDİK. AYRICA BU TİP BÜYÜK ACENTA VE TURİZM SAĞLAYICILARIN BANKALARDA VE TURİZM BAKANLIĞINDA YÜKSEK TEMİNATI OLMASI GEREKMEKTE. BU DOLANDIRICILIK İÇİN DEVLET DURUMA EL KOYMASI VE MEVCUT TEMİNATLARINI BOZDURUP MAĞDUR KİŞİLERE ÖDEMELERİ İADE ETMESİ GEREKİR. BANKALAR BU KİŞİLERE KREDİ KARTI İLE ÖDEME ALABİLMESİ İÇİN YÜKSEK ORANDA SERMAYE VE TEMİNAT MEKTUBU ALMIŞ OLMASI GEREKİYOR. HİÇBİRŞEY YAPILMADAN BÖYLE KALMAMASI GEREKİR!!!!

  • Kriz 30.08.2016 - 04:37

    Daha geçenlerde bir otel battı bir sürü insan mağdur oldu. Çalışanlar paralarını alamadılar. Şimdi de acente batmış. Bakalım daha kimler batacak. Turizm sektöründeki kriz anlatılanın çok üstünde:(

  • Mehtap 30.08.2016 - 04:33

    Bu acenteleri kim denetliyor, mali yapılarını kim kontrol ediyor. Nasıl oluyor da batacak firma bir gün öncesine kadar rezervasyon alabiliyor?

  • Tahsin Şengül 30.08.2016 - 04:31

    Antalya"da bir otele 2 kişi 4 gece rezervasyon yapmıştık bayram için. Ne yapmalıyız bilen var mı?

  • GeziYorumlari 30.08.2016 - 04:22

    iflas etmiş olamaz. İflas edecek firma daha düne kadar tur satmaz. Bu kesinlikle dolandırıcılık bunun başka açıklaması yok. Teminat alınmadan tur operatörlüğü izni verirsen önüne gelen tur satıp sonrada müşterisini ortada bırakır. Olan müşteriye olur. Ayrıca sigorta şirketide şirket iflas açıklamadı onu bekliyoruz diye yıllarca ödeme yapmaz. Kısaca paranız gittiği ile kalırsınız.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.