Tatilde internet olmazsa olmaz kriter

Tatilde internet olmazsa olmaz kriter
Tatil ve otel tercihinde internet önemli bir unsur haline geldi. Ücretsiz kablosuz interneti olan oteller, tatilcilerin tercihlerinde ön sıralara yerleşiyor. Gezilen, görülen mekanların ve tadılan lezzetlerin sosyal medyada paylaşılması trendi internet hizmetine ilgiyi artırıyor. Yurtdışındaki turlarda ise ücretli alternatiflere karşı tur operatörleri 3G modemli yeni seçenekler geliştiriyor.

 
Ücretsiz internet hizmeti sağlayan oteller, tatilcilerin tercihlerinde ön sıralara yerleşti. Paylaşım trendi nedeniyle oda, plaj, lobi ve restoranda internet sunmak artık önemli kriter. 

Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, internetin artık Türkiye’deki otellerin hepsinde olmazsa olmazlardan biri haline geldiğini belirterek, bazılarının sadece lobide bazılarının da odalara kadar internet hizmeti sunduğunu söyledi.

Yurtdışında otellerin çoğunda kablosuz internetin ücretli olduğunu dile getiren Özkar, “Özellikle Avrupa ülkelerinde, İtalya, Fransa, Almanya, Hollanda gibi ülkelerde interneti hep paralı satma durumu var. Saati 3 Euro’dan başlayıp 20 Euro’ya kadar çıkıyor. Biz de tatilcilerin isteğine göre düzenlemeler yapıyoruz. Tur otobüslerine çoklu kullanıcılı 3G modemler yerleştiriyoruz. Otobüste ya da gezilecek meydanlarda paylaşımları sağlamak için internet paketleri geliştiriyoruz.

3G’nin yurtdışında pahalı olması nedeniyle çok önemli turistik meydanlarda da 3G modemlerle tatilcilerin internet hizmetinden yararlanmasını sağlıyoruz. Özellikle Orta ve Güney Avrupa’daki turlarda otobüs ve meydanlarda modemlerle kablosuz internet hizmeti veriyoruz” diye konuştu.

Sarp Özkar, seyahat seçiminde internet hizmetinin sorulmasının artık otelin yerinin neresi olduğunun sorulması kadar olağan hale geldiğini vurgulayarak, “Afrika ya da kırsal kesim gibi yaygın internet hizmetinin olmadığı yerlerde de tatilcilerin internet ve sosyal medya paylaşım ihtiyacını karşılamak için yanımızda uydudan internete bağlanabilen modemler götürüyoruz” dedi.

ULUSLARARASI SEYAHATTE DAHA ÖNEMLİ

Tatil Sepeti Başkanı Kaan Karayal ise, uluslararası dolaşımın pahalı olması nedeniyle internetin daha çok yurtdışına giden Türkler ve Türkiye’ye gelen yabancılar tarafından önemli kriter olarak görüldüğünü kaydetti. Karayal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yurtiçinde gidilen tatillerde birkaç yıl önce internet hizmeti çok sorgulanıyordu. Ama operatörler uygun fiyatlı 3G internet paketlerini yaygınlaştırınca yurtiçinde sorun en aza indi. Ama yine de Wi-Fi hizmetinin otelde olması bekleniyor. Denizde, restoranda, odada otelin her yerinde fotoğraf paylaşımı yapılmak isteniyor." (Milliyet)


Bu Haber 16.08.2014 - 10:49:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.