Tatil Sepeti; Kurumsal şirketler, Kapadokya ve Phuket turlarını istiyor

Tatil Sepeti;  Kurumsal şirketler, Kapadokya ve Phuket turlarını istiyor
Tatil Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, Tatil Sepeti verilerine göre, firmaların çalışanlarına, müşterilerine, bayilerine hediye ettikleri turlara bakıldığında en çok talep gören lokasyonların yurt içinde Kapadokya, yurt dışında ise Phuket olduğunu ifade etti.

 
 
Tatil Sepeti, verilerinden yola çıkarak, şirketlerin toplantı organizasyonları ve hediye ettikleri turlar için en çok hangi lokasyonları tercih ettiğini listeledi. Tatil Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, hizmet verdikleri kurumsal şirketlerin, toplantı organizasyonları için yurt içinde en çok Antalya’yı tercih ettiğini, İstanbul’a yakın, Polonezköy ve Sapanca gibi yerlerin de ilgi çektiğini söyledi. Ayrıca, şirketlerin grup toplantıları için KKTC’nin sıklıkla tercih edildiğini belirtti. Karayal, firmaların çalışanlarına, müşterilerine, bayilerine hediye ettiği turlara bakıldığında ise en çok talep gören lokasyonların yurt içinde Kapadokya, yurt dışında ise Phuket olduğunu ifade etti.

En çok toplantı organizasyonu düzenleyen şirketler, hızlı tüketim, beyaz eşya ve otomotiv sektörlerindeki markalar
 
Firmaların seyahat harcamalarının ve seyahat düzenleme sıklığının şirketin büyüklüğüne ve iş hacmine göre değiştiğini söyleyen Karayal; “Yıllık seyahat harcaması 250 bin TL olan müşterimiz de var, 10 milyon TL olan müşterimiz de var. Genel bir ortalama vermek gerekirse, firmalar ortalama yılda bir kez çalışanları için, iki kez de iş ortakları için (bayi toplantıları veya müşteri organizasyonları) geziler düzenliyorlar. Bunlar dışında denetim, satış, pazarlama için de iş seyahatleri yapıyorlar. Ortalama konaklama süresinin ise, şirket içi bir toplantı organizasyonu ise 2 gün, şirketin çalışanlarına veya müşterilerine hediye ettiği bir tatil organizasyonu ise bir hafta olduğunu söyleyebiliriz. En çok toplantı organizasyonu düzenleyen şirketlerin, bayi ağları bulunan hızlı tüketim, beyaz eşya, otomotiv vb. sektörlerdeki firmalar olduğunu belirtmek mümkün.”

Tatil Sepeti, aktif olarak 100’ün üzerinde kurumsal şirkete hizmet veriyor
 
İş toplantıları, organizasyonlar, şirket anlaşmaları gibi nedenlerle sık seyahat etmek durumunda kalan kurumsal şirketler, seyahat planları için özel ayrıcalıklardan yararlanmayı ve alanında uzman markalardan destek almayı tercih ediyorlar. 2004 yılından bu yana milyonlarca kişiye tatil servisi sunan bir turizm portalı olan Tatil Sepeti, kurumsal şirketlere sunduğu ayrıcalıklarla bu alandaki müşteri memnuniyetini de her geçen gün artırmayı sürdürüyor. Kurumların uçak bileti, konaklama talepleri, bayi/ajans toplantıları gibi şirket organizasyonlarına özel hizmetler sunan Tatil Sepeti, aktif olarak 100’ün üzerinde şirkete hizmet veriyor. Tatil Sepeti bu şirketlere, anlık raporlama, online tool, rezervasyon takip, şirketlere özel 7/24 seyahat danışmanı gibi birçok ayrıcalık da sunuyor.
 
Tatil Sepeti’nin anlık raporlama hizmeti ile şirket çalışanları seyahat harcamalarını online olarak takip edebiliyorlar. Online tool hizmeti ise, şirket çalışanlarının şirket seyahat politikalarına uygun bir şekilde, ister bilgisayarlarından, ister tablet veya cep telefonlarından online uçak bileti, otel rezervasyonu, araç kiralama gibi hizmetler almasına olanak sağlıyor. Rezervasyon takip hizmetiyle, alınmış olan ön rezervasyonlar düzenli olarak sistem tarafından kontrol ediliyor, fiyatı düşen rezervasyon, daha düşük ücretten yenilenebiliyor. Tatil Sepeti’nin bu ayrıcalıklı hizmetiyle firmalar, yıllık seyahat harcamalarında yüzde 20’ye varan tasarruf sağlayabiliyorlar.
 


Bu Haber 28.10.2014 - 12:55:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.