Tarihi Yarımada'nın silüetini bozan gökdelenler için yıkım kararı

Tarihi Yarımada'nın silüetini bozan gökdelenler için yıkım kararı
Tarihi Yarımada'nın silüetini bozduğu gerekçesiyle kamuoyunda uzun süredir tartışılan Zeytinburnu'ndaki gökdelenler için yıkım kararına yapılan itiraz reddedildi.


İstanbul 4. İdare Mahkemesinin verdiği "Onaltıdokuz kulelerinin silüeti bozan kısımları yıkılsın" kararına yapılan itiraz reddedildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi'nin yaptığı itirazı inceleyen Danıştay, yerel mahkemenin kararını onadı.

Talebi değerlendiren Danıştay 14. Dairesi’nin karararında şu ifadeler yer aldı:

“İdare ve vergi mahkemeleri tarafından verilen kararların temyiz yoluyla incelenererek bozulabilmeleri 2577 sayılı idari yargılama usulü kanununun 49. maddesinde belirtilen nedenlerden birinin bulunması halinde mümkündür. Yukarıda tarih ve sayısı belirtilen mahkeme kararı ve dayandığı gerekçe hukuk ve usule uygun olup bozulmasını gerektirecek bir sebep de bulunmadığından, temyiz istemlerinin reddi ile anılan kararın onanmasına, temyiz giderlerinin istemde bulunanlar üzerinde bırakılmasına, dosyanın mahkemesine gönderilmesine, bu kararın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde kararın düzeltilmesi yolu açık olmak üzere 28.05.2014 tarihinde oy birliği ile karar verildi.”



Bu Haber 20.08.2014 - 14:20:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.