Taklit ve tağşiş gıdalara ağır cezalar geliyor

Taklit ve tağşiş gıdalara ağır cezalar geliyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılan ürünlere dönük yaptırımların yeniden belirlenmesiyle ilgili yasal düzenlemeyi kısa süre içinde TBMM gündemine getirecek.


Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yapılacak yeni düzenleme ile birlikte insan sağlığını tehlikeye atan gıda ürünlerini üretenlerin ve piyasaya sunanların 100 bin lira para cezesı verileceğini ve 6 ay süreyle meslekten men edileceğini belirtti.

''Söz konusu olan insan sağlığı ise akan sular durur'' diyen Çelik, gıda kodeksine uygun üretilmeyen, insan sağlığını tehlikeye atan ve risk oluşturan gıdaların imha edileceğini açıkladı. Şu anda gıdada taklit ve tağşiş yapmanın 15 bin 466 TL cezası olduğunu hatırlatan Çelik, ''Taklit ve tağşiş yapmanın cezası 20 bin liraya çıkarılacak. Aynı fiil 1 yıl içinde tekrarlanırsa ceza 100 bin liraya çıkacak ve firmanın faaliyeti 3 ay durdurulacak. Aynı suçun 1 yıl içinde üçüncü kez işlenmesi durumunda ise idari para cezası 10 katına çıkacak ve iş yerinin faaliyeti 6 ay süreyle durdurulacak.'' dedi.




Bu Haber 14.06.2016 - 10:09:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.