Suat Özbek: Sezonu yüzde 35’lik artışla kapatırız

Suat Özbek: Sezonu yüzde 35’lik artışla kapatırız
İstanbul’da EtsTur ile Rixos’un ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında EtsTur İç Pazar Müdürü Suat Özbek sektörün gidişatıyla ilgili bilgiler verdi.


Eda Özsoy – Turizm Güncel

Aralık ayından beri erken rezervasyon kampanyasında tarih yazacak rakamlara ulaştıklarını kaydeden Suat Özbek, yüzde 61 oranında kişi, yüzde 71 ciro artışı olduğunu bildirdi. Özbek, konuşmasını şöyle sürdürdü;

Bir talep kayması olduğu aşikar. Bu seneki erken rezervasyon koşullarını görünce erken planlama yaptılar. Sezonu yüzde 35 gibi bir artışla kapatmayı planlıyoruz. Rafa koyduğumuz ürünler ve fiyatlarımızla ön plana çıktık. Rusya’da çok ciddi kriz söylemleri var. Bunu öngören oteller, neredeyse 2013’ün fiyatlarıyla tesislerini sundular. Gelişen talebin sebebi, fiyat avantajı ve ödeme koşulları. Mart ayına bakıldığında geriye dönük eksilerin kapandığını görüyoruz. Özellikle son üç ayda satın alma yapan misafirler çok avantajlı çıkacaklar. Tesisler fiyatlarını yeniden artıracaklar. Erken rezervasyon  kampanyası için son iki ay. Bence tüketiciler bu fırsatı değerlendirmeli.”


Bu Haber 25.03.2015 - 11:10:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.