Suat Çavuşoğlu: Sadece 1 günlük kaybım 83 bin euro

Suat Çavuşoğlu: Sadece 1 günlük kaybım 83 bin euro
TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, Alanya turizminin içinde bulunduğu durumu özetledi: ''Bayrama kadar boşuz. Acentemin sadece dünkü zararı 83 bin euro.''


Yeni Alanya Gazetesi’ne konuşan TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, Alanta turizminin durumuna dair değerlendirmelerde bulundu. Turizm sektörünün önünü göremediğini belirten Çavuşoğlu, hükümetin kurulmamasının ve önceki hükümet döneminde verilen sözlerin tutulmamasının bu durumda etkisinin büyük olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
 
‘’Turizm Bakanlığı yok, önceki hükümetin verdiği sözler tutulmadı. Tur operatörlerine uçak başına verileceği söylenen 6 bin dolarlık ödemeler yapılmadı. Polonyalı turiste vizenin kaldırılacağı yönündeki söz tutulmadı. IŞİD yüzünden Müslüman ülkelerin imajı bozuldu. Türkiye de prestij kaybetti.
 
'378 KOLTUK BOŞTU'
 
Dün kendi seyahat acentem Asistan Turistik'in, Polonya'dan Alanya'ya 650 uçak koltuğu vardı. Tam 378 koltuğum boş kaldı. Sadece 272 koltuk doluydu. Oysa geçen yıl tüm koltuklarımız dolu olurdu. Sadece dünkü zararım 83 bin euro. Bu sadece benim kaybım, gerisini siz düşünün. Turizm çok kötü. Tek kelimeyle berbat. Şu anda sadece ikili ilişkilerle götürüyoruz.   
 
'DOLULUK YÜZDE 40' 
 
Önceki aylarda açığı yerli turistle kapatırız diye düşünmüştük ama şimdi Ramazan geldi. Bayrama kadar boşuz. Ramazan'da yerli de, yabancı da beklemiyoruz. Bayramda otellerin dolacağını tahmin ediyoruz.  Otellerde şu anda ortalama doluluk yüzde 40-50 civarında. Geçen yıl yüzde 80-85'di. En az yüzde 30 eksideyiz. Ve bu ortamda da sektör sahipsiz.’’
 


Bu Haber 19.06.2015 - 09:04:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.