Studiosus: Türkiye rezervasyonlarımız yarı yarıya azaldı

Studiosus: Türkiye rezervasyonlarımız yarı yarıya azaldı
2015 yaz sezonunda İtalya, İspanya ve Portekiz gibi geleneksel Akdeniz destinasyonlarında artış elde eden Münih merkezli tur operatörü Studiosus, Türkiye ve Orta Doğu destinasyonlarında ise düşüşle karşılaştı.


TurizmGüncel
 
Fvw'de yer alan bir değerlendirmede, Türkiye'de meydana gelen düşüşe sebep olarak 'müşterilerin Erdoğan rejimine sırtını dönmesi' gösterildi. Konuya dair bir açıklama gerçekleştiren Studiosus Genel Müdürü Peter-Mario Kubsch, şunları söyledi:
 
''2013 yılında 5 binden fazla müşterimiz varken, 2 yıl içerisinde bu sayı yarı yarıya azalarak 2.487'ye düştü. Türkiye'deki katı politik uygulamalar müşterilerimiz tarafından hoş karşılanmadı.''

ORTA DOĞU DÜŞÜŞTE, İNGİLTERE YÜKSELİYOR

Terör Studiosus'un Orta Doğu satışlarını da etkiledi. Şirket terör saldırısı sonrası yalnızca 48 Tunus rezervasyonu gerçekleştirdiğini açıkladı.
 
Öte yandan, şirket İngiltere, İrlanda ve İzlanda'da iyi satış oranları yakaladığını açıkladı. 

2016 PORTFOLYOSU DARALIYOR

Şirket 2016 portfolyosunda ise daralmaya giderek destinasyon sayısını 111'e düşürdü. Ukrayna da dahl olmak üzere 9 ülke artık portfolyoda yer almıyor.
 
Studiosus, Avrupa destinasyonlarında fiyatları kısmen artıracak, İngiltere'de ise kur etkisi sebebiyle yüzde 9 oranında fyat artışına gidecek. Düşüş talep sebebiyle Rusya fiyatlarında yüzde 6 oranında fiyat indirimi gerçekleştirilecek. 
 


Bu Haber 08.10.2015 - 12:06:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Zafer Cengiz 11.10.2015 - 02:46

    Studiosus Tur Operatörünün, sıra dışı hizmetler sunarak Kültür Turizminin kaymağını işleyen özgün ürünler uzmanı olduğunu dikkate almak gerek! Sahil otellerinde Tatil Turizmine yoğunlaşan turizm modeli ile sürekli sönükleşen Kültür Turları ise, Türkiye"nin kangren olan bir yarasıdır. Elde kalan Kültür turist portföyünün yarısının da gittiğini bildiren bu haber ise, Turizmde gerçek bir alarm sinyalidir. Fakat Ulusal Turizmin sahibi ve Planlı gözetimi olmadığı için, söz konusu kayıpların boyutları ve geleceğin belirsizliği de elbette hiç idrak bile edilemeyecektir!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.