STR: Türkiye otellerinde fiyatlar geçen yılın bile altında

STR: Türkiye otellerinde fiyatlar geçen yılın bile altında
Portföyündeki 58 bin otel ve 7.8 milyondan fazla otel odası sayesinde dünya turizminin nabzının tutan veri ve analiz şirketi STR, Türkiye otellerinin 2017 yılında önemli bir gelişme kaydettiğini açıkladı. Ancak verilerin 2015 yılı ile kıyaslanması durumunda normale dönülmediğinin açıkça göülebileceğini kaydeden STR, fyatların geçen yılın bile altında olduğua dikkat çekti.



Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) ile yaptığı işbirliği sonucu her ay Türkiye’deki otellerin doluluklarını ve fiyat performanslarını araştıran dünya çapında araştırma ve veri analiz şirketi STR, Türkiye turizm pazarını değerlendirdi. Portföyünde yer alan dünya genelindeki 58 bin otel ve 7.8 milyondan fazla otel odası sayesinde dünya turizminin nabzının tutan STR, Türkiye otellerinin güvenlik endişeleri ve siyasi iklim nedeniyle sıkıntılı geçen 2016’nın ardından, 2017 yılında önemli bir gelişme kaydettiğine dikkat çekti.

''GERİ DÖNÜŞ İÇİN ZAMANA İHTİYAÇ VAR''

TÜROB’dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen STR İş Geliştirme Direktörü Thomas Emanuel, Türkiye’nin Akdeniz’deki rakipleri İspanya ve Portekiz otel piyasasının, Türkiye'nin güvenlik konusundan faydalanmaya devam ettiğine işaret etti. Emmanuel, “Türkiye’de turizm sektörünün yeniden eskiye dönebilmesi için herhangi bir olay ile anılmadan uzun bir zaman geçirmesine ihtiyaç var." dedi. "Türkiye'nin performansı geçen yıla göre iyileşme belirtileri gösteriyor, ancak gelişme olarak tabir etmek henüz mümkün değil” diyen Emmanuel, “Eğer Türkiye'nin Ocak-Temmuz 2017 verilerini, 2015 yılının aynı dönemi ile kıyaslayacak olursak, pazarın halen normale dönmediği açıkça görülecektir” diye konuştu.

''FİYATLAR GEÇEN YILI BİLE ALTINDA''

Türkiye otellerinde doluluk oranlarındaki artışının ilk yedi ayda yüzde 12.5 olarak ölçülürken, ortalama oda fiyatlarının (ADR) yüzde 18.6 gerilemeyle geçen yılın dahi altında kaldığını hatırlatan Emanuel, şunları söyledi: “Sonuçlar özellikle temmuz ayında dikkat çekici oldu. Ülke ortalamasına göre doluluk oranı yüzde 64.9 artış ile yüzde 69.2'ye yükseldi. Tabii ki bu sonuçlar darbe girişiminin gerçekleştiği son derece zayıf geçen Temmuz 2016 ile kıyaslandığında elde edildi. İstanbul otelleri, ilk yedi aylık dönemdeki ülke ortalamasını geçerek doluluklarında yüzde 18.5 artış kaydetmesine rağmen, gelirlerinde de ülke ortalamasının üzerine çıkarak yüzde 21.9 düşüş yaşadı. Türkiye’nin 2015 yılı ilk yedi ay ortalama oda geliri 65 Euro iken, bu rakam 2017 yılında 36 Euro’ya gerildi.”


Bu Haber 12.09.2017 - 09:56:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.