Sisi Avrupalı tur operatörleri ile görüştü, turizm için acil eylem planı oluşturacak

Sisi Avrupalı tur operatörleri ile görüştü, turizm için acil eylem planı oluşturacak
Avrupalı tur operatörleri ile bir araya gelen Mısır Cumhurbaşkanı Aldulfettah El Sisi'nin, ülkede turizm alanında güvenliği yükseltilmesi için bakanlarla bir toplantı yaparak acil eylem planı oluşturacağı kaydedildi.


TurizmGüncel

İçinde Thomas Cook ve TUI'nin üst düzey yetkililerinin de bulunduğu Avrupalı tur operatörleri ile bir araya gelen El Sisi ülkede tatilin daha güvenli yapılabilmesi için harekete geçiyor. Mısır Turizm Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Mısır'ın bir turizm destinasyonu olarak imajının iyileştirilmesi için gerekli planlamanın yapıldığı kaydedildi. Ülkeye turist götüren tur operatörlerinin ise Mısır'ın resmi otoriteleri ile yakın çalışıp, tavsiyelerini izleyecekleri ifade edildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı El Sisi'nin bakanlar ve üst düzey bürokratlarla bir toplantı düzenleyerek ülke turizminin sorunları ve bunların çözüm yollarına dair acil eylem planı oluşturacağı bilgisi verildi. Mısır, ülkeye gelen turistlerin güvenli bir iklimde tatillerini geçirebilmeleri için yeni önlemler alacak.

TUI Travel CEO Yardımcısı Johan Lundgren ve  Thomas Cook yöneticisi Salman Syed'in de katılıdğı toplantıda ayrıca, Mısır'ın charter uçaklarını destekleme planı ve tanıtım alanında uygulamaya kocayağı kampanyalar da ele alındı. Avrupalı tur operatörleri, görüşmenin son derece verimli geçtiğini ifade ettiler.


Bu Haber 21.11.2014 - 14:52:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • marmaris u.k 23.11.2014 - 12:36

    Kaan beye katılıyorum,yani darbeci ama turizmci mantığıyla hareket ediyor,zaten burada haberlerde son 6 aydır bekleniyordu mısırın yeniden ciddi bir pazar olacağı hakkında hem thomas cook hemde tui ile masaya oturup konuşmak ciddiyettir, eskisi gibi boş koltuklara ödeme yapılıcak buda tur operatörünü memnun eder,zaten www.thomascook.com paket tatil bölümüne girin yavaş yavaş ciddi şekilde mısır paket turlarda çıkmaya başladı,bizim ülkemizde siyasetçiler hala turizm nedir bilmiyorlar nedenmi en kısa yoldan bakın işsizlik rakamları bir anda arttı neden?çünkü turizm sezonu bitti,bakın alkol uygulaması nedeni ile herşey dahil daha fazla arttı,tatilci ilk akla gelen all inclusive,hatalı politikalar gelirin artmasını engelliyor,kısaca 2015 biraz sıkıntılı geçebilir dikkat etmekte fayda var mısır ve tunus ciddi bir rakip olucak,yanında yunanistanı unutmayın derim

  • kaan berkkan 21.11.2014 - 05:32

    Eski darbeci yeni cumhurbaşkanı terörle anılan ülkesine bile tur operatörlerini getirtilebiliyor ve bundan reel sonuçlar çıkarttırabiliyorsa koskoca Türkiye olarak utanmamız gerek. Üstelik bu ülkede turizm gelirleri ancak petrol, tarım ve enüstri üretiminden sonra gelmektedir. Yaşasın dünya lideri Türkiye ve liderleri.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.