Sinan Vardar, Soma'da turizm ve spor köyü açacak

Sinan Vardar, Soma'da turizm ve spor köyü açacak
Duayen turizmci Sinan Vardar, Soma'da gizli kalmış turizm hazinelerini gün yüzüne çıkaracak önemli bir projeyi üstlendi.


Süleyman Seba Sezonu dolayısıyla ismi "Sporda Barış ve Dostluk Gecesi" olarak değiştirilen "Uluslararası Türkiye Spor Adamları Ödülleri"nin 13'üncüsü Memoil Akaryakıt ana sponsorluğunda 15 Aralık Pazartesi akşamı düzenlendi.

Gecede Soma’daki sosyal sorumluluk projeleriyle “Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü”ne layık görülen Soma Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı ve Jolly Onursal Başkanı Sayın Sinan Vardar; Soma’daki maden faciası sonrasında kulübün başkanlığını üstlenirken, ilçenin gizli kalmış turizm hazinelerini gün yüzüne çıkararak ekonomik ve toplumsal gelişimin yolunu açmayı amaçladı.

Bu yönde gerçekleştirilecek projeler için gereken 300 dönümlük arazinin devir işlemlerinin birkaç gün içinde tamamlanacağını açıklayan Sinan Vardar, “Soma ve Soma halkı için çok iyi işler yapacağımızdan eminim” diye konuştu.

Uluslararası Türkiye Spor Adamları Ödülleri gecesine katılan Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ise Soma halkının Sinan Vardar öncülüğünde gerçekleştirilecek projelerle moral bulacağının altını çizdi. Kaymakam Atçı, “Turizm ve spor alanında geliştirilen projelerle 12.000 madenci çocuğu farklı meslek alanlarına yönelebilecek. Turizm projeleriyle ilçemizde pansiyonculuk ve yerel lezzetler gibi yeni meslek alanları doğacak” dedi.

Sinan Vardar, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve özel sektör temsilcileriyle birlikte 300 dönümlük arazi üzerinde  "13 Mayıs Anı Evi", "Hatıra Ormanı", "Huzur Evi", "Turizm Okulu", "Çocuk Yuvası", "Futbol Akademisi", "Stat", Aile Atletizim Parkı", "Otel", "Organik Ürün Parkı", "Aile Yaşam Merkezi" ve "Darkale Turizm Köyü" sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirecek.


Bu Haber 16.12.2014 - 12:03:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.