Şimdi sıra Efes'te

Şimdi sıra Efes'te
Almanya’nın Bonn kentinde düzenlenen UNESCO 39′uncu Dünya Miras Komitesi Toplantısı’nda, Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri ‘Dünya Kültür Mirası’ olarak tescillendi. Böylece Türkiye’nin listedeki varlık sayısı 14’e yükseldi. Konuya dair twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, ''Şimdi sıra Efes'te'' dedi.

Şimdi sıra Efes'te
Şimdi sıra Efes'te

Ömer Çelik'in açıklaması şu şekilde:

"Beklediğimiz müjdeli haberi aldık. 'Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kaydedilmesine karar verildi. Haber, Almanya Dünya Miras Komitesi 39'uncu Dönem Toplantısı’ndan az önce geldi. Böylece Türkiye’nin listedeki varlık sayısı 14’e yükseldi. Diyarbakır Surları dünyanın en eski yapılarından. Hevsel Bahçeleri de Dicle’nin kıyısında kurulan verimli, bereketli topraklar. Aynı toplantıda Efes dosyamız da görüşülecek. Yüzleri güldürmek için şimdi sıra Efes’te.

Adaylık süreci boyunca emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum."


Bu Haber 05.07.2015 - 09:24:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Serdar Saglamtunc, FCSI 06.07.2015 - 03:51

    Ne müjdesi? Elin adamı keni mirasınızı koruyamadığınız için sizin verdiğiniz paraların çok daha yüksek katları ile size hizmet satacak, siz de elleri ovuşturacaksınız. Böyle bir tavır cehalet değilse iş bilmezliktir. Bu işi yapacak ülkemizde kamu ve özel kurumlar yok mu? Üniversiteler, mimarlık ve mühenislik odaları, koruma kurulları neden bu işlere katılmaz ve kolektif bir bilinç ortaya çıkartılmaz? Yabancı danışmanlar zaten piyasanın kaymağını yerken neden yeni işler ve olanaklar açılmaktadır? Nerede turizm birlikleri ve STÖ lerinin anlı şanlı yöneticileri? Güleriz acınacak halimize. İnanmayan UNESCO sayfalarına girip, bu tip ilerin nasıl kotarıldığına baksın. Belki bu çalışmalarla yurt dışına kaçırılan eserlerin kılıflarına da rastlarlar. Biraz bilinç lütfen

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.