Şikayet ve boykot kararları yağıyor, Lufthansa uygulamadan vazgeçmiyor

Şikayet ve boykot kararları yağıyor, Lufthansa uygulamadan vazgeçmiyor
1 Eylül'den itibaren küresel dağıtım kanallarından alınan biletlere, bilet başına 16 euro dağıtım ücreti getireceğini açıklayan Lufthansa, İngiliz seyahat acenteleri için ücretin 11.30 sterlin olacağını açıkladı. Dev hava yolu şirketi, küresel dağıtım kanalları ve birliklerden gelen şikayetlere aldırmadan uygulamada diretmeye devam ediyor. Sektör temsilcileri ise uygulamanın hava yolu sektörüne geri döndürülemez zararlar vereceğini iddia ediyor.


TurizmGüncel

Avrupa Komisyonu’nun Lufthansa’nın uygulamasına dair en az 2 şikayet daha almaya hazırlandığı sırada gelen komisyon ücretinin sterlin karşılığının belirlenmesi hakkında bir açıklamada bulunan Lufthansa’nın Birleşik Krallık Bölge Müdürü, yeni ücretlendirmeyi ‘oyun değiştirici’ olarak niteledi.

ŞİKAYETLER YAĞIYOR

Avrupa Seyahat Acenteleri ve Tur Operatörleri Birliği ECTAA, bu ayın başında uygulamanın uluslararası rekabet ve ücretlendirme ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle Avrupa Komisyonu’na şikayette bulunmuştu. ECTAA tarafından yapılan açıklamada, ek ücretlendirmenin son tüketici fiyatlarında fahiş bir artışa sebep olacağı ve seyahat acentelerine hava yolu şirketlerinin direkt satış kanalları ile rekabet hakkı tanımayacağı belirtilmişti.

Avrupa’daki pek çok küresel dağıtım kanalı ve online seyahat acentesini temsil eden Avrupa Teknoloji ve  Seyahat Servisleri Birliği ETTSA’nın da konuya dair bir şikayette bulunmaya hazırlandığı belirtiliyor. Öte yandan en azından 1 küresel dağıtım kanalı şirketinin (GDS) daha ‘piyasa hakimiyetini kötüye kullanma’ yönünde şikayette bulunacağı dile getiriliyor.

ADVANTAGE FOCUS PARTNERSHIP'TEN BOYKOT

Geçtiğimiz günlerde Lufthansa’ya bir mektup yazarak endişelerini dile getiren The Advantage Focus Partnepship de, bünyesinde bulunan 66 seyahat şirketinin bundan böyle Lufthansa ile çalışmayacağını duyurmuştu.

Konuya dair bir açıklama yapan Advantage Corporate yöneticisi Ken Mcleod, kararın dağıtım kanallarına geri döndürülemez bir zarar vereceğini dile getirerek, ‘’Eğer Lufthansa bu yöntemde başarılı olur ve istediğini elde ederse, bu uygulama diğer hava yollarına da sıçrayacak ve bu kadar farklı fiyatlandırma hava yolu sektörünü olumsuz anlamda etkielyecek.’’ şeklinde konuştu.




Bu Haber 28.08.2015 - 11:14:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.