Sigortacılardan Rus tur operatörlerine rest: Böyle giderse sigortalayamayız

Sigortacılardan Rus tur operatörlerine rest: Böyle giderse sigortalayamayız
Rusya'da peş peşe yaşanan tur operatörü iflasları sigorta şirketlerini de kaygılandırıyor. Rusya Sigortacılar Birliği, "Bu şekilde giderse artık tur operatörlerini sigortalamayız, bu riski üstümüze alamayız" dedi.


TürkRus.com'da yer alan habere göre Rusya Sigortacılar Birliği, hükümete, tur operatörlerinin sigorta haklarını düzenleyen yasada değişikliklere gidilmesi önerisinde bulundu. 

Kommersant gazetesinin haberine göre, Rusya Sigortacılar Birliği Başkanı İgor Yurgens, tur operatörlerinin faaliyetlerini düzenleyen yasadan, sigorta poliçesinin şirketlerin yükümlülüklerinin tümünün garantisi olarak kullanılmasını öngören maddenin kaldırılmasını talep ettiklerini açıkladı.
 
Bu sene pazardan silinen 20 tur operatörünün 4,4 milyar ruble borçlu olduklarına, ancak sigorta bedellerinin bu borçların yalnızca yüzde 1,9 milyar rublesini karşıladığına dikkat çekiliyor.
 
Sigortacılar Birliği, Kültür Bakanlığı’na, tur şirketlerine yaklaşık 500 milyon rubleden oluşan tazminat fonu kurması zorunluluğu getirilmesini ve tur şirketleri üzerindeki denetimlerin setleştirilmesini talep ediyor.
 



Bu Haber 26.11.2014 - 09:46:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kızgınım çünkü Alacaklıyım 26.11.2014 - 01:40

    Ben bundan bir ay önce aşağıdaki yazıyı yazdım ve şimdi sigorta şirketleri,bankalar, oteller dahil herkes benim haklılığımı görmeye ve benim dediğim çıkmaya başladı. Keşke kahin olmaya gerek olmasa ama maalesef bu tour operatörlerini verdiğimiz imtiyazlarla bu hale biz getirdik. Bundan Ben hepinizi kağıttan kaplan olarak görüyorum.Ortada sermaye birikimi olmadan cirodan top çeviriyorsunuz hepiniz. Çevirdiğiniz topta da aslında Türk otelcisinin desteği( otellerin alacakları ) çok büyük, size bu imkanı ne Mısırlı ne Taylandlı ne de İstanbullu oteller verir. Bence borçlarınızı düşersek sizlerin normal şirket değerleriniz 1 Amerikan Doları ancak eder. Bunu söylemek istemezdim ama gelecek sezon ortası veya sonunda içinizden bir büyük ya da ikisi iflas edecek. Neden mi? Çünkü siz bu topu yükseliş ivmesinde bile zor çevirdiniz ve bir sürü uçak vs yatırımı yaptınız.Şimdi zaman Rusyada düşüş ivmesi yönünde işliyor.1 usd olmuş 40 Ruble ve daha da artacak. ABD petrol fiyatlarını aşağıya çekiyor ve daha da çekecek ve de Rusyanın geliri azalacak. Azalan cirolarda, borçlar aynı kalmışken siz bu topu nasıl çevireceksiniz? Sizlerdeki( BDT operatörleri ) riski minimize edip, hem otele azar azar da olsa yeni pazarlar eklemek hem de her türlü sağlam tahsilatı sunan satış kanallarını değerlenirmeliyiz diye bizzat patrona söyledim. Ben evimi bu sektörden geçindiriyorum ve içinizden bir ya da ikinizin turizme büyük zarar vereceğini görüyorum. Artık hepiniz beni tedirgin ediyorsunuz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.