'Sezondan şikayetçi değiliz, doluluk oranımız yüzde 100'

'Sezondan şikayetçi değiliz, doluluk oranımız yüzde 100'
2015 sezonu ile ilgili sektörden olumsuz haberler gelirken, bazı tesisler olumsuz tabloyu artıya çevireceğini belirtiyor. Utopia World Otel Genel Müdürü Cengiz Aksoyer de bunlardan biri.


Halil Öncü

Alanya’daki Utopia World Otel'in Genel Müdürü Cengiz Aksoyer, 2015 sezonu ile ilgili şikayetlerinin olmadığını aktardı. İyi bir sezon geçirdiklerini kaydeden Aksoyer, doluluklarının ise yüzde 100 olduğunu ifade etti.

ERKEN TEDBİR ALDIK

Sezon başında, özellikle de fuarlar döneminde edindikleri izlenimler doğrultusunda gerekli tedbirleri aldıklarını söyleyen Cengiz Aksoyer, " Mayıs, haziran ve temmuz ayları dahil olmak üzere hedeflediğimiz bütçe doğrultusunda operasyonlarımızı gerçekleştirdik. Çok şikâyet edecek bir durumumuz yok. Bunda da erken tedbir almamızın, işletmemizi ve servisimizi en iyi şekilde hazırlamamızın etkisi oldu. Diğer yandan, aldığımız tekrar müşterilerin yoğun talebi de sezonu daha iyi geçirmemiz konusunda avantaj sağladı. Şu anda % 100 doluyuz. Sezon sonuna kadar istediğimiz doluluk oranlarının devam ediyor olması doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Piyasa koşulları içerisinde fiyatlarda bir revizyona gittik. Rakamlardan büyük oynamalar olmadan hedeflerimize ulaşacağız." dedi.

YEŞİL YILDIZ ALACAK

Yeşil Yıldız konusunda yaptıkları çalışmaları da değerlendiren Aksoyer, “Yeşil yıldız alabilme noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Hepimizin bildiği gibi Kültür ve Turizm Bakanlığınca, çevreye duyarlı konaklama tesisleri projesi kapsamında bakanlık belgeli konaklama tesislerine, belirlenen kriterleri sağladıkları takdirde "yeşil yıldız" veriliyor. Biz de çevre danışmanlığımızı yapan danışmanlık firması ile birlikte bu konuda çalışıyoruz. Gerekli denetim ve kontroller yapıldıktan sonra, birkaç hafta içinde yeşil yıldız belgemize sahip olacağız. Burada amacımız sadece yeşil yıldız belgesi almak değil. Açıldığımız yıldan bu yana yeşil yıldız kriterlerine zaten uymaktayız. Şu aşamada sadece dokümantasyon ve belge anlamında gerekliliği yerine getiriyoruz” dedi.


Bu Haber 07.07.2015 - 14:18:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.