Seyahat teknoloji devi Sabre, Türkiye'ye IATI ve Atlasjet'le girdi

Seyahat teknoloji devi Sabre, Türkiye'ye IATI ve Atlasjet'le girdi
Dünyanın önde gelen seyahat teknoloji sağlayıcısı Sabre Türkiye pazarına girdi. Dünyadaki pazarın yüzde 36’sını elinde bulunduran Sabre, kısa ve orta vadede Türkiye’de de bu pazar payına ulaşmayı hedefliyor. Şirket, Türkiye pazarına ise IATI ve Atlasjet ile imzaladığı anlaşmalarla girdi.

 
Savaş Daş - TurizmGüncel

Türkiye pazarında geç girmelerinin nedeninin ülkede bir firmanın uzun yıllardan devam eden tekeli olduğunu ifade eden Sabre CEO'su Tom Klein, sağladıkları inovatif teknoloji satyesinden Türkiye’de büyüyeceklerini kaydetti. Sabde, Türkiye’de bu alanda büyük fırsatlar olduğunu ve yeni havalimanının da 150 milyon yolcuya ev sahipliği yapacağını söyledi. Sabre’nin Türkiye’deki partnerliğini ise Wiking Turizm yapacak.

 
Tom Klein konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:

TÜRKİYE PAZARI BİZİ HEYECANLANDIRIYOR

"Türkiye bizim için çok önemli ve burada olmaktan heyecan duyuyoruz. Türkiye, hem transit yolcu, hem de aldığı yolcu sayısı bakımında yükselen bir pazar. Biz de bu büyüyen pazara teknolojik altyapı sağlamak istiyoruz."

GELİŞMENİN LOKOMOTİFİ TURİZM

"Seyahat endüstrisi  7 trilyon dolarlık büyük bir endüsdtri ve bunun 6o milyar doları yolculuk sırasında harcanıyor. Seyahat endüsteisi hem gelişmekte olan, hem de gelişmiş ülkeler için ekonominin lokomotiflerinden birisi. Aynı zamanda, yeni oteller açılıyor, yeni iş olanakları yaratılıyor. Amerika’da örneğin, her 33 yabancı turist bir yeni istihdam yaratıyor. ABD’de böyle ise, diğer ülkelerde bu sayı daha fazladır dieye düşünüyorum. Böyle bir endüstri kolu, ülkeler ve hükümetler açısından da önemli bir alan haline geliyor turizm. Onlar da destek veriyorlar." 

ENDÜSTRİ YENİ TEKNOLOJİLERE İHTİYAÇ DUYUYOR

"Gelişen endüstri, yeni teknolojik ihtiyaçları da beraberinde getiriyor. Seyahat endüstrisinin tüm bileşenleri, işlerini büyütmek için yeni teknolojilere ihtiyaç duyuyorlar. Bu da bizim şirketimiz için çok yararlı bir durum."


DÜNYANIN EN BÜYÜK 25 HAVAYOLU 

"Sabre’nin direkt satış kanalı olan Travelocity  iş kolunda ABD ve dünyada 8 milyar dolarlık seyahat satışı gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 25 milyon yolcu, seyahat planlarınını Sabre’nin Tripcase uygulaması ile planlayacak. Dünyadaki en büyük 25 havayolunun 23 tanesi bizim programımızı kullanıyor. Pilotlar uçuş planlarını Sabre yazılımlı iPod’larda kullanıyorlar. Aynı şekilde hostesler de uçuş planlarını buradan takip ediyorlar. Yaklaşık 500 milyon yolcu bizim yaptığımız online rezervasyon sistemlerini kullanarak uçaklara biniyorlar. Bununla birlikte 15 bin otel, yüzlerce tur operatörü ve binlerce seyahat acentesi Sabre rezervasyon sistemini kullanıyor."
 
TÜRKİYE’DE TEKEL KONUMUNDA OLAN BİR RAKİBİMİZ VAR

"Seyahat acenteleri için birçok yeniliğimiz mevcut. Ürünlerimiz dünyadakilerin en iyisi ve Türk acentelerin de bu ürünlerle tanışmasının zamanının geldiğini düşündük.  Türkiye pazarına girmekte geç kaldık. Bunun nedeni, bazı pazarlarda tekellerin oluşmuş olması. Biz bu durumu, inovasyonla değiştirmeye karar verdik. Şu anda Türkiye’de tekel konumunda pazar payı olan bir rakibimiz var. Ama bizim yenilikçi ürünlerimizin burada bize alan açacağını düşünüyoruz. Katıldığım her toplantının konusu yeni fırsatlar ve büyümeydi. ABD merkezli pek çok otel zinciri için Türkiye, en fazla geliştirme göstermeyi hedefledikleri ilk 3 pazar arasında. Ben İstanbul’un yeni havalimanına 150 milyon yolcunun geleceğine inanıyorum. Bununla birlikte Tükiye, daha stratejik bir konuma gelecek." 

SIFIRDAN BAŞLIYORUZ

"Seyahat acentelerinin kullandığı sistem ayağında çok küçükten, neredeyse sıfırdan başlıyoruz. Anlamlı bir pazar payına ulaşmak istiyoruz. Dünyada Pazar payımız yüzde 36 ve Türkiye’de de bu Pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz. Uzun soluklu bir ilişki geliştireceğiz. Müşteriler bizi tanıyacak, ürünlerimize güveniyoruz." 

THY DE SABRE’NİN BAZI ÜRÜNLERİNİ KULLANIYOR

"Kendi teknolojisi yapabilen bir havayolu olan THY bile bazı alanlarda Sabre’nin yazılımlarını kullanıyor. Bunlardan biri de Sabre’nin uçuş planlama programı. Türkiye’de tüm havayolu şirketleri büyüyor ve bu anlamda Türkiye’de çok önemli fırsatlar olduğunu düşünüyoruz." 


Toplantıya katılan IATI CEO’su Levent Aydın ise şunları belirtti:

Sabre’nin Türkiye’ye girmesi bizi mutlu etti. 2010 yılında kurulan IATI, 2 sene üst üste Türkiye’nin en hızlı büyüye turizm şirketi oldu.  Hedefimiz 4 milyon yolcu rakamına ulaşmak. Sabre’nin Türkiye’ye IATI ile girmesi bizim için önemli. Sabre ile işbirliğini arttıracağız. 
 
 
 


Bu Haber 02.07.2014 - 12:27:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.