'Seyahat sektörü, deneyim ve teknoloji odaklı olacak'

'Seyahat sektörü, deneyim ve teknoloji odaklı olacak'
Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök, Skyscanner’ın Türkiye yapılanmasını, akıllı seyahat yatırımlarını ve gelişen seyahat trendleri konusunda açıklamalarda bulundu. Özkök, sehayatin teknolojiden tam anlamıyla faydalanan ve deneyim odaklı bir sektör haline geleceğini dile getirdi.


Gelişen teknolojiye paralel olarak, günümüzde seyahat trendleri de değişim gösteriyor. Özellikle mobil seyahatte önemli bir artış gözlemlenirken, akıllı seyahat kavramı da her geçen gün biraz daha yaşamımızın içerisine giriyor.

‘TÜRKIYE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR LİMAN’

Skyscanner, teknolojideki gelişmelere paralel olarak, akıllı seyahati kullanıcısıyla tanıştırmak için yola çıkmış bir seyahat arama motoru. Firma, 4 yıldır Türkiye’de de bu hizmetleriyle aktif durumda. Dünya Gazetesi'neden Derya Coşkun'a konuşan Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök, Türkiye’nin ekonomik olarak Avrupa’da en fazla büyüyen pazarlardan biri olduğunu ve ziyaretçi sayısındaki artıştan gelen sinyalin, Türkiye pazarını kendileri için önemli bir liman haline getirdiğini belirtiyor.

‘SEYAHATİN GELECEĞİ’

Kısa bir süre önce ‘Seyahatin Geleceği’ adı altında bir rapor yayınladıklarını belirten Özkök, şunları söyledi:

‘’Alanında uzman kişilerle çalıştık ve 2024 yılını baz aldık. Bu yılı tercih etmemizin en önemli nedeni ise yakın zamanın daha gerçekçi olması ve öngörülmesi.

Gelecekte öncelikle pasaportların kalkacağını tahmin ediyoruz. Bunun yanında, retina tabakamızdan tanınabileceğiz, yani gözümüzle seyahat edeceğiz. Avrupa’da bu zaten kısmen başladı. Bir nevi parmak izi aslında. İkinci olarak da havalimanlarının yaşam alanlarına dönüşeceği tahmin ediliyor. Bu mekanlar, yeşil alanları olan, golf ve tenis oynanan yerler olacaklar. En büyük devrimin ise kişisel asistanlarda gerçekleşeceği ni tahmin ediyoruz. Kişisel asistanlar nelerden hoşlandığımızı bilecek, rezervasyon yaptığımızda mevsimine göre alerjimiz olup olmadığı konusunda uyararak, bizi doğru ülkelere yönlendirecek. Yani, seyahat planlama sizin özel yaşantınıza göre şekillenecek. Uçaklar ise tamamen küçük odalardan oluşan ulaşım araçlarına dönecek. Hosteslerin hologram yöntemiyle hizmet vereceği de araştırmalarımızın sonuçları arasında.’’

 ‘SEYAHAT SEKTÖRÜNDE GİYİLEBİLİR CİHAZLAR ÖN PLANA ÇIKACAK’

Günümüzde tabletlerin, telefonların hakim olduğu seyahat ve turizm sektöründe yakın gelecekte hangi cihazların ön planda olacağına dair de açıklamalarda bulunan Özkök, şu şekilde konuştu:
‘’Yakın gelecekte seyahat sektöründe giyilebilir cihazlar ön plana çıkacak. Rezervasyonlarımızı bile akıllı saatler üzerinden yapabileceğiz. Şu an akıllı saatlerle ilgili bir aplikasyonumuz yok ancak onunla ilgili projelerimiz mevcut, gelişen teknolojiye de mutlaka adapte edilecektir. Çünkü seyahat değişiyor, üstelik baş döndürücü bir biçimde. Ekonomik sonuçları da baş döndürücü. Seyahat artık deneyimlemeye yönelik. İnsanlar sadece fotoğraf çekmek ya da çektirmek istemiyor, gittikleri yerde oraya özel deneyimlemeleri oluyor. Bundan dolayı deneyim odaklı seyahat gittikçe artacak diye düşünüyorum.’’ (Dünya)




Bu Haber 04.07.2015 - 11:22:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.