Seyahat acentelerine 300 milyon liralık destek için imzalar atıldı

Seyahat acentelerine 300 milyon liralık destek için imzalar atıldı
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türk Eximbank, Halkbank, Vakıfbank, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) arasında “Türk Eximbank Kaynaklı Destek Kredisi” protokolü imzalandı.


Seyahat acentelerine 300 milyon liralık kaynak için imzalar atıldı. Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ile TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya'nın imza attığı protokol, Eximbank'ın seyahat acentelerine destek sağlanması için imzalanan ilk protokol olma özelliği taşıyor.


Fotoğaflar: @adnyildirim

YILDIRIM: TURİZME POZİTİF AYRIMCILIK YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Eximbank'ın ilk defa seyahat acenteleriyle çalıştığına dikkat çeken Adnan Yıldırım, 2016'dan bu yana turizm sektörüne pozitif ayrımcılık yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

Turizm sektörüne verdikleri desteği 2017 yılında yüzde 83 oranında arttırdıklarını ifade eden Yıldırım, bu yılın ilk 5 ayında sağlanan destek tutarında ise yüzde 45 atış yaptıklarına dikkat çekti.

BAĞLIKAYA: ACENTELERİN TOPARLANMASINA DESTEK OLACAK

Turizmin Türkiye için stratejik sektörlerin başında geldiğini belirten TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ise, cari açığın üçte birinin sektör tarafından kapatıldığını vurguladı. Artık küçük ölçekli acentelerin de ihtiyaç duyduğu kaynağa uygun koşullarda ulaşabildiğini söyleyen Bağlıkaya, birliğin girişimleriyle hayata geçirilen desteklerin centelerin toparlanma sürecine destek olacağını ifade etti.

FAİZ MAKSİMUM YÜZDE 8 OLACAK

Konuyla ilgili olarak Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Adnan Yıldırım, ''Sayın Bakanlarımız @ZeybekciNihat ve @NumanKurtulmus huzurunda imzaladığımız protokol #TÜRSAB üyeleri için bir ilk oldu. Bankamız kaynağından verilecek ₺300 milyon destek kredisi, 3 Bankamız aracılığıyla TL’de %8, dövizde libor/euribor+%1,5 azami faiz oranlarıyla kullandırılacak.'' dedi.


Bu Haber 04.06.2018 - 15:34:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Rent A Car Firmaları ne olacak? 04.06.2018 - 05:17

    biz rent a car firmaları da turiste araç kiralıyoruz ama hiç bir destekden indirimden yararlanamıyoruz. napmamız gerekiyor? akkder ve atso 46 komite üyesi en az 500 rent a car firması var ama yararlanamıyorlar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.