Seyahat acenteleri ile tedarikçiler bu fuarda buluşacak

Seyahat acenteleri ile tedarikçiler bu fuarda buluşacak
Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği (SAYD), Antalya’da turizm profesyonelerini buluşturacak bir fuar düzenliyor.


Seyahat Acenteleri ve Tedarikçileri Fuarı (SATEF) adını taşıyan fuar, 5-6 Şubat’ta Cam Piramit’te yapılacak. SATEF’le ilgili olarak, SAYD Başkanı Sefa Altınay ve yönetim kurulu üyeleri ile SATEF sorumlusu Mehmet Dükkancı’nın katıldığı basın toplantısında bilgi verildi.

Başkan Altınay, turizm sektörünün baş aktörlerinden biri olarak gördükleri eksik üzerine böyle bir fuar düzenlemeye karar verdiklerini söyledi. Amaçlarının seyahat acenteleri ve tedarikçilerinin ticaret hacminin büyümesine, sunulan hizmetler ve ürünlerde kalitenin artmasına katkıda bulunmak olduğunu belirten Altınay, şu bilgileri verdi:

“SATEF 2016 Fuarı, ülkemize gelen turistlere standart tur paketlerinin dışında ekstra olarak satılan eğlence, alışveriş, özel tur veya acentelerin sık kullandıkları transfer, yakıt, bakım gibi hizmet üretenler ile seyahat acentelerini buluşturacak. Tedarikçiler ürünlerini tanıtma fırsatı, acenteler de uygun ve kaliteli ürünle hizmet alma olanağı bulacak. Acenteler hizmet ve ürün tedarikçilerini; tedarikçiler de müşterilerini toplu olarak aynı ortamda görecek, kısa sürede anlaşmalarını yapabilecek.”

'İSTEYEN GELSİN, HİZMETİNİ TANITSIN'

Altınay, Antalya’da hep “turistin kente inmediğinin söylendiğini, bunun nedeni olarak acenteler ve otelcilerin suçlandığını” belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu fuar, bu eleştirilere en güzel cevaptır. Çünkü AVM’sinden kuyumcusuna, optikçisinden tekstilcisine, hamamcısından baloncusuna, akaryakıt şirketlerinden araç kiralama ve transfer şirketlerine, GSM operatörlerinden reklam ve sigortacılara, Türk gecesi düzenleyenden yöresel yiyecek içecek satana kadar herkese açık. ‘Ben şunu yapıyorum ve pazar bulamıyorum’ diyen gelsin, ürününü veya hizmetini tanıtsın.”

180 STAND BAŞVURUSU

Altınay’dan sonra SATEF sorumlusu Mehmet Dükkancı söz aldı ve fuar hazırlık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dükkancı, bu yıl ilkini düzenleyecekleri fuara, tahminlerinin üzerinde ilgi olduğunu, şu ana kadar 180 stant başvurusu aldıklarını ve 55 sözleşme yaptıklarını söyledi. Bu arada tanıtımlara devam ettiklerini de belirten Dükkancı, bu fuarın turizm sektöründe iş yapmak isteyenlere önemli bir fırsat sağladığını belirtti. (Milliyet-Mustafa Kazım)


Bu Haber 22.11.2015 - 09:17:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.