Serdar Ali Abet iddialı konuştu: 10 milyon Arap turist alabiliriz

Serdar Ali Abet iddialı konuştu: 10 milyon Arap turist alabiliriz
350 milyonluk Arap nüfusunun sadece yüzde birinin Türkiye'ye geldiğini belirten Karnak Travel Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ali Abet, iyi bir tanıtımla 10 milyon Arap turistin Türkiye'ye getirilebileceğini söyledi.


Türkiye'nin kaynak pazarlarının çeşitlendirilmesi gerektiğini ifade eden Serdar Ali Abet, Karnak Travel  olarak Arap coğrafyasından 65 bin turistin Türkiye'ye getirdiklerini kaydetti.

İstanbul'u Arap turistin ayakta tuttuğuna dikkat çeken Ali Abet, Antalya'ya ise yılda 80 bin Arap turist geldiğini söyledi. Abet, "Turizm Bakanlığı, otelciler, acentecilerin küçük gayretleriyle bu rakamı kısa sürede bir milyona çıkartabiliriz. Son yaşanan siyasi olaylar turizmde hiçbir pazara bağlı kalınmaması gerektiğini gösterdi. Antalya'da doğan boşluğu Arap turist ile doldurabiliriz. 350 milyonluk bir Arap nüfusunun yüzde birini ancak Türkiye'ye çekebiliyoruz. İyi bir tanıtım ile bu sayı 10 milyona çıkarılabilir." dedi.

Aap ülkelerinden Antalya'ya direkt uçuş başlatılmasınn önemine değinen Serdar Ali Abet, ''THY haftada iki kere Kuveyt'ten direkt uçuş gerçekleştiriyor. Suudi Arabistan'dan, Birleşik Arap Emirlikleri'nden ve Katar'dan da Antalya'ya direkt uçuşlar olması gerekiyor. Arap turistlere Antalya'nın özelliklerini göstermeliyiz." şeklinde konuştu.



Bu Haber 06.06.2016 - 11:57:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.