Sektör çalışanlarının eğitimi için talepler alınmaya başlanıyor

Sektör çalışanlarının eğitimi için talepler alınmaya başlanıyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu işbirliğinde gerçekleştirilecek TUYUP (Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi) bilgilendirme toplantısı İstanbul Elite World Otel’de gerçekleştirildi.



Toplantının açılışında konuşan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Abdullah Gülen, son 30 yılda turizmin nereden nereye geldiğini özetledi. İkinci konuşmayı yapan Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı Kerem Köfteoğlu, birkaç yıl önce Bodrum’da katıldığı toplantıda turizm eğitiminin nasıl olması gerektiğinin tartışıldığını anımsattıktan sonra şunları söyledi: “Toplantıya katılan sektör temsilcileri ile turizm akademisyenleri, turizm eğitiminin sektörün ihtiyaçları doğrultusunda güncellenmesi gerektiğine dikkat çekti. Müfredatın güncel hale getirilip, eğitim ve deneyimin aynı anda yürütülmesi halinde öğrencilerin mezun olunca sıfırdan başlama sıkıntısının ortadan kalkacağı dile getirildi. Bu açıdan bakınca turizm eğitiminde ‘farkındalık’ yaratma ilkesiyle yola çıkan TUYUP’un yararlı olacağına inanıyorum.”

Bilgilendirme toplantısında hayata geçirilecek olan Özel Eğitim Kuponları uygulaması, Çevreye duyarlı turizm işletmelerinin çoğaltılması ve bu alandaki bilinirliğin artırılması için Yeşil Yıldız Belgesi Farkındalık Programı, Turizm sektörü işgücü araştırması ve Turizm sektörünün hizmetine açılacak çevrimiçi bilgi bankası konularında ayrıntılı bilgi içeren sunumlar yapıldı. Sunumları Murat Doğanay, Baver Alyakut ve Donald Paterson gerçekleştirdi.

TALEPLER TOPLANIP EĞİTİCİLER BELİRLENECEK

Söz konu sunumlardan birini gerçekleştiren uzmanlardan Murat Doğanay, bilgilendirme toplantılarının ardından bir ay içinde eğitim talepleri toplamaya başlayacaklarını belirtti. 7.5 milyon Avro bütçesi olan TUYUP’tan personeli için dil eğitimi ihtiyacının alanında uzman eğitim kurumlarından alınacağına işaret eden Doğanay konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Bizden eğitim almak için başvuracaklara kişi sınırlaması getirmiyoruz. Herkesin eğitimden yararlanabilmesi için bunları peyderpey eğitime alacağız.  Diğer konulardaki eğitimleri verecek olan ‘yetiştiricilerin eğitimi’ için ilk etapta 300 kişi eğiteceğiz. Yeşil Yıldız konusunda eğitim verecek kişileri de bu sertifikaya sahip 15 otelden seçeceğiz. Talepleri 15 Aralık’a kadar alıp bu otelleri belirleyeceğiz.”

Doğanay, katılımcılardan gelen sorulara özetle şu yanıtı verdi: “Bu eğitimlere katılamayanlar için 60 uygulamayı içeren eğitim filmlerini portalımıza koyacağız. 212 kurum temsilcisiyle görüşerek eğitim ihtiyaç analizi çalışması yaptık. Hazırlanacak eğitim filmlerinde havlu katlama sanatından Türk kahvesi nasıl pişirilir gibi geniş bir alanı kapsayan bilgiler olacak. Dileyen girip filmleri izleyebilecek. Portalımız bilgi almak isteyen herkese açık olacak. Ancak sektörle ilgili anket formlarını doldurması gereken kurum ve tesislere bir şifre vereceğiz. Kurum ve tesisler şifreyle sisteme girerek basit formlardaki soruları yanıtlayacaklar.


Bu Haber 07.11.2014 - 12:10:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.