Samsung, Türkiye'de hastaneler kuracak, Avrupalı hasta getirecek

Samsung, Türkiye'de hastaneler kuracak, Avrupalı hasta getirecek
Türkiye’nin sağlık sektöründe kaydettiği gelişmeler, sağlık kampüsleri projeleri ve sağlık serbest bölgeleri konularında atacağı adımlar yabancı firmaların da iştahını kabarttı.


Bu konuda ilk harekete geçen firmalardın biri Kore’nin elektronik devi Samsung oldu. ABD, Çin, Japonya, Hindistan, Fransa, İtalya ve Almanya’da olduğu gibi kısa süre önce Türkiye’de de sağlık medikal ekipman bölümünü açan Samsung, Türkiye’de sağlık kompleksleri kurmak istiyor. Samsung Medison, 3-4 Nisan arasında İstanbul’da düzenlenen Expomed Eurasia fuarına iki ayrı stantta katıldı. Samsung, 2010’da aldığı kararla, medikal teknoloji alanında büyüme stratejisini kabul etti ve 2020’ye kadar dünyanın lider medikal ekipman firması olmayı hedefl eyen bir yol haritasını uygulamaya koydu.
 
Bu kapsamda ABD, Kore, Çin, Japonya, Hindistan, Fransa, İtalya ve Almanya’da sağlık ve medikal ekipman bölümlerini kuran Samsung, kısa bir süre önce Türkiye’de de aynı birimi açtı. Samsung, Türkiye’de sağlık ekipmanları alanındaki büyümesinin yanında medikal kompleksler de kurmak istiyor. Firmanın bu niyetini Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jong Kyong Hong, 22 Kasım 2011 tarihinde Bursa Valisi’ni ziyaretinde vurgulamış ve Samsung’un Türkiye’de medikal kompleks yatırımı için yer aradığını açıklamıştı. Firma daha sonra Ege Serbest Bölgesi’nde de yatırım koşullarını araştırmış ve tesis için 200 bin metrekarelik bir alana ihtiyacı olduğunu bölge temsilcilerine iletmişti. Edinilen bilgilere göre, Samsung yatırım yapabileceği alanları liman, ulaşım ve bina açısından değerlendiriyor. Samsung Türkiye Sağlık ve Medikal Birimi’nin bu yöndeki araştırmalarının devam ettiği ve Sağlık Bakanlığı’nın kentlerde kurmaya başladığı büyük sağlık kampüsleri ve mevzuat çalışmaları devam eden sağlık serbest bölgeleri konusundaki gelişmelerle de ilgilendiği yönünde bilgiler var. Dünyadaki en gelişmiş kanser hastanesini işletiyor Samsung, Kore’de dünyanın en gelişmiş kanser hastanesini işletiyor. Seul’deki Samsung Medical Center, kanser tedavisinin yanı sıra çok geniş alanda sağlık hizmetleri de veriyor. ‘Hasta merkezli hastane’ konsepti ile çalıştırılan, 200 bin metrekareden büyük alanda 5 katı yeraltında, 20 katı yerüstündeki akıllı binalardan oluşan bu sağlık merkezinde 120 özel klinik ve bin 982 yatak bulunuyor. 650 yataklı kanser tedavi merkezi ise 100 bin metrekare alanı kapsıyor. Kanser araştırma laboratuvarını da bünyesinde barındıran, bin 357 doktor ve 2 bin 347 hemşire ile hizmet veren Samsung Medical Center’de Samsung’un yüksek teknolojiye sahip medikal cihazları ile ciddi hastalıkları en kısa süresi ile Kore’nin en iyi hastanesi olarak ün salmaya başladı. Sağlık merkezi günde 8 bin kişiyi ayakta tedavi ediyor. Samsung’un, Türkiye’de kuracağı sağlık kompleksleri ile de Avrupalı hastaları çekmeyi hedefl ediği belirtiliyor.
 (Dünya Gazetesi)


Bu Haber 07.04.2014 - 09:39:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.