Sahurda yapılan tatil rezervasyonları ikiye katlandı

Sahurda yapılan tatil rezervasyonları ikiye katlandı
Tatil.com’un verileri, sahur vaktinde yapılan rezervasyonların tatil satışlarını neredeyse ikiye katladığını gösteriyor.

 
Son birkaç yıldır yaz aylarına denk gelen Ramazan ayının bereketi bu yıl da turizmcileri harekete geçirdi. Tatil satışlarında yüzde 85'e varan bir artış yaşanırken, iftardan sonra gece saat 23'te başlayıp sahura kadar süren online satışlar özellikle dikkat çekici seviyeye ulaşmış durumda.
 
Ramazan ayında genel bir düşüş bekleyen turizmciler, tatil satışlarına yönelik talep patlaması nedeniyle bayram sevincini bir ay öncesinden yaşamış oldu. Tatil.com Genel Müdürü Serdar Şahin, bu yıl 2013'e göre yüzde 65 daha fazla rezervasyon aldıklarını, bunun da sektöre canlılık getirdiğini söyledi.
 
Şahin, “Ramazan öncesi gece saat 23 ile sabah 3 arasında yapılan rezervasyonlar, şu an yüzde 85 artmış durumda. Özellikle gece saat 11-12 arasında ve sabah 3'te rezervasyonlarda artış yaşanıyor. Bu rakamlar, Ramazan ayında günlük toplam satışımızın yüzde 15'ini oluşturuyor. Ramazan'ın yaz dönemine gelmesi ve çalışanların yıllık izinlerini Şeker Bayramı tatiliyle birleştirerek kullanması da talep artışında etkili” diye konuştu.
 
Tatil.com verilerine göre bu yıl sahur saatlerinde yapılan rezervasyonlarda en çok tercih edilen bölgeler ise, Marmaris, Alanya, Kuşadası ve Kemer.


Bu Haber 11.07.2014 - 15:58:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.