Sahte hastalık davası açan iki İngiliz turiste 83 bin liralık ceza şoku

Sahte hastalık davası açan iki İngiliz turiste 83 bin liralık ceza şoku
İngiltere'de tur operatörleri 'tatilde hastalandım' deyip tur operatörlerinden ve otellerden para koparmaya çalışan uyanıkların peşini bırakmıyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

2015 yılında İspanya'nın İspanya'nın Alicante bölgesindeki Levante Beach Apartments adlı tesistem tatilini yaptıktan sonra, ''tatilimizde yemekten ve içeceklerden dolayı haftalarca rahatsızlandık'' diyerek dava açan Chelsea Devine ve Jamie Melling adlı kişiler, mahkemeyi yanıltmaktan dolayı 15 bin pound (83 bin TL) para cezasına çarptırıldı.



Çiftin tatilinde eğlendiğini gösteren sosyal medya fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sunan TUI, markasına zarar verdikleri gerekçesiyle söz konusu çiftten 15 bin pound alacak.

Öte tarafta TUI, konuyla ilgili olarak başka bir etik soruna da dikkat çekti.Şirketin iddiasına göre, davaya onay veren düzenleme kurumundaki kişinin, davayı açan hukuk firmasının ortağı ile evli olduğunu ortaya çıkardı.  

HER BİRİ İÇİN 2 BİN 500 POUNDLUK TAZMİNAT DAVASI AÇMIŞLARDI

Davayı 2016 yılında açan Chelsea Devine ve Jamie Melling, tatilde yiyecek ve içeceklerden zehirlendiklerini ve haftalarca hastalık çektiklerini belirterek, her biri için 2 bin 500 pound tazminat talebinde bulunmuştu. Söz konusu çift, 5 bin pound kazanmak isterken 15 pound ödemek zorunda kalacak.





Bu Haber 19.03.2018 - 15:36:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.