Sağlık Turizmi ve Marka Zirvesi Ankara’da buluştu

Sağlık Turizmi ve Marka Zirvesi Ankara’da buluştu
Zirvede Türkiye ve Ankara'nın doğal kaynaklarıyla sağlık turizmindeki payının arttırılması hedeflendi.


Sağlık turizminde hedef marka olmak

ASİAD Başkanı Barış Aydın yaptığı açıklamada;“Başkent Ankara’ya gönül vermiş sanayiciler olarak şehrimizi; başta sağlık turizmi olmak üzere, sanayi, fuar, kongre ve üniversite alanında da Türkiye’nin başkenti haline getirmek istiyoruz. Ankara’yı dünya çapında sağlık turizmi markası haline getirebiliriz”
 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’ın da katıldığı Sağlık Turizmi ve Marka Zirvesi Kongresi Bilkent Otel’de düzenlendi.
Kongrede konuşan ASİAD Başkanı Barış Aydın, sağlık turizmi ve yaşlı bakım turizminin Türkiye’de ve dünyada hızla gelişen bir sektör olduğunu ancak henüz yaşlı turizmi konusunda ülkemizin çok düşük bir gelir payına sahip olduğunu belirtti.
Aydın, “Sağlık turizmi açısından Anadolu oldukça verimli kaynaklara sahip. Ayrıca, yaşlı bakım turizmine ev sahipliği yapacak potansiyele de sahip bir coğrafyada yaşıyoruz. Hayata geçirilecek projelerle bölgenin ve ülkenin kalkınması sağlanırken, istihdam da yaratılacak. Anadolu insanının şefkatli, sevgi dolu, samimi ve içten yapısına bir de eğitimin eklenmesi sağlık turizmi açısından önemli bir artı değer olacaktır” dedi.
 
Doğal alt yapıların tamamına sahibiz

Türkiye’ye 4 saatlik uçuş mesafesinde komşusu olan 62 ülkeyle olan yakınlığının da sağlık turizmi alanında bir avantaja dönüştürmesi gerektiğini vurguladı.Termal kaynakların sağlık için büyük önemi olduğuna da değinen Aydın, Ankara’nın termal kaynak ve doğal maden suları ile Türkiye’de markalaşmış durumda olduğunu ve bu tesisleri dünya markası haline getirecek adımlar atılması gerektiğini bildirdi.
 



Bu Haber 17.12.2014 - 14:40:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.