Sadece sayılar azalmadı, turistin eğitim seviyesi de düştü

Sadece sayılar azalmadı, turistin eğitim seviyesi de düştü
Yılın ilk çeyreğinde turizm gelirleri yüzde 16.5 azaldı. Bu gelişme turist sayısındaki düşüşten kaynaklanırken eğitimli turist sayısındaki düşüş dikkat çekti.

 
Habertürk'ün haberine göre, Rusya ile yaşanan gerilim sonrası bu ülkeden gelen turist sayısının azalması ve iç güvenlik endişeleri ile 2016’nın ilk çeyreğinde turizm gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16.5 azalarak 4 milyar 66 milyon dolar oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Ocak-Mart 2016’da Türkiye’ye gelip çıkan turist sayısı 299 bin azalarak 4 milyon 314 binden 4 milyon 14 bine düşerken kaybın büyük bölümü eğitimli turistlerden geldi. Üniversite ve üstü eğitime sahip turist sayısı 2 milyon 460 binden 2 milyon 114 bine indi. Eğitimli kesimde meydana gelen 345 binlik azalmaya rağmen lise mezunlarının sayısı 90 bin arttı ve 1 milyon 195 bine çıktı. İlkokul ve ortaokul mezunları ile okuma yazma bilmeyenlerdeki düşüş ise sınırlı oldu.
 
RUSLAR EĞİTİMLİ, BATILI HABERDAR

Eğitimli turist sayısındaki düşüş ilk olarak hemen tümü eğitimli olan Rus turist sayısındaki azalmaya bağlanıyor. İkinci olarak başta sosyal medya olmak üzere iletişim kanallarını iyi kullanan eğitimli Batılı turistlerin bu kanallarda endişeyi artırabilecek haberler nedeniyle Türkiye’ye gelmekten çekindikleri ve bu nedenle Türkiye’yi tercih etmediklerine bağlanıyor. Nitekim Rusya’dan gelen ziyaretçi sayısı ilk üç ayda yüzde 56.2, Almanya’dan gelen ziyaretçi sayısı yüzde 11.7 azaldı.


                                                                                                       Görsel: Habertürk


Bu Haber 30.04.2016 - 09:23:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.