Sabiha Gökçen’den Avrupa ülkelerine daha çok uçacak

Sabiha Gökçen’den Avrupa ülkelerine daha çok uçacak
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kalıcı bir filo kuracaklarını ve İstanbul’daki üçüncü havalimanı açıldıktan sonra o dönemde ellerinde olacak yaklaşık 400 uçağın 100’ünü buraya kaydıracaklarını söyledi.


THY’nin mil kullanımına yönelik alışveriş sitesi ‘Shop&Miles’ın tanıtımı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kotil, “Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da bir yapılanma gerçekleştiriyoruz. 2014’te koltuk sayımız yüzde 14 arttı. Ama önümüzdeki dönemde Atatürk Havalimanı’nda yüzde 10 büyüme şansımız yok. Bunu görünce Sabiha Gökçen’de de bir filo kuruyoruz. Ama orada geçici değil kalıcı bir filo kuruyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda Sabiha Gökçen’de daha çok uçak göreceksiniz” dedi.

Sabiha Gökçen’den yapılacak uçuşların da Türkiye’yi kapsayacağını belirten Kotil, “Bir de Avrupa’yı olabildiği kadar kapsayacağız. Ayrıca Ortadoğu ve Orta Asya’ya da bir network kuruyoruz.  Sabiha Gökçen’deki büyümemiz kalıcı bir büyüme olacak" diye konuştu. 
 


Bu Haber 12.11.2014 - 09:59:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.