Sabancı: Biz de Antalya gibi fon oluşturup, yılbaşına sponsor olurduk

Sabancı: Biz de Antalya gibi fon oluşturup, yılbaşına sponsor olurduk
Rixos'un patronu Fettah Tamince’nin Antalya’nın yılbaşı için süslenmemesiyle ilgili isyanın ardından, şimdi de İstanbul’un yılbaşında sembolü haline gelen Nişantaşı’nın süslenmemesi tartışma yarattı. Nişantaşı’ndaki mağaza ve restoran sahipleri, “Biz de Antalyalı turizmciler gibi bir fon oluşturup, süslemeye sponsor olurduk. Ancak geç kalındı. Nişantaşı’ndaki esnafın cirosu düştü” dedi.

 
Hürriyet Gazetesi'nden Ceyhun Kumburlu'nun haberine göre Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince’nin, “Yılbaşı geliyor Antalya’da bir tek caddenin süslendiğini gördünüz mü?” açıklamasının ardından, bu kez de Nişantaşı’ndaki mağazalar ve restoranlar isyan etti. Her yıl kasım ayının sonunda süslenen ve yılbaşının sembolü haline gelen Nişantaşı’nda bu yıl sadece mağaza vitrinleri süslendi. 
 
Son 4-5 yıldır Nişantaşı’nda yapılan yılbaşı hazırlıklarının bölgedeki mağazalar üzerinde olumlu etkisi olduğunu söyleyen Demsa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Demet Sabancı Çetindoğan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Süslemelerin tüketiciler  üzerinde psikolojik etkisi oluyordu. Nişantaşı çekim merkezi haline geliyordu. Abdi İpekçi Caddesi’ne ilgi çok büyüktü. Bu yıl birçok tanıdığım beni arayıp ‘Ne zaman süslenecek’ diye sordu. Daha önce söylenmiş olsaydı, Nişantaşı’ndaki markalar süsleme için bir fon oluşturup bunu yapabilirdi. Artık önümüzdeki yıla bakacağız.”
 
2014’ün perakende sektörü açısından iyi bir yıl olduğunu anlatan Demet Sabancı Çetindoğan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Yıllık hedeflerimiz kısa dönemli gelişmelere bağlı olarak değiştirmiyoruz. Uzun dönemli stratejiler belirliyoruz. 2014’te hedeflediğimiz büyüme rakamlarına ulaşmayı başardık. 2014’te ciromuzun yüzde 25’i turistlerin yaptığı harcamalardan geldi. 2015’ten de umutluyuz. Yeni markalarla görüşmelerimiz sürüyor. ABD ve Avrupa’daki markalar İstanbul’a gelmek için fırsat kolluyor. Biz de bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2015 sonu gibi Galeries Lafayette, Demsa Group ortaklığıyla Türkiye pazarına giriyor.”
 


Bu Haber 18.12.2014 - 12:15:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.